Uusi avustus rauhoitettujen eläinten vahinkojen korvaamiseen

0
Avustusta voi hakea esimerkiksi valkoposkihanhien aiheuttamiin vahinkoihin.

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (Ely) myöntää uutta avustusta, rauhoitettujen eläinten, kuten valkoposkihanhen, maakotkan ja sääksen, aiheuttamien vahinkojen ennaltaehkäisemiseen. Hakemukset tulee toimittaa alueellisiin Ely-keskuksiin viimeistään 31.3. käyttäen ensisijaisesti aluehallinnon sähköistä asiointipalvelua.

Ely-keskus voi myöntää avustusta viljelys-, eläinvahinkojen, maakotkan aiheuttamien sekä sääksen kalanviljelylaitoksille aiheuttamien vahinkojen sekä rakennuksille aiheutuvien vahinkojen ennaltaehkäisemiseen. Avustusta voivat hakea luonnolliset henkilöt, yritykset ja muut yhteisöt lukuun ottamatta valtion kirjanpitoyksiköitä.

Avustusta rakennuksille aiheutuvien vahinkojen ennaltaehkäisemiseen voivat hakea luonnolliset henkilöt ja muut yhteisöt lukuun ottamatta valtion kirjanpitoyksiköitä.

Avustusta voidaan myöntää myös tavaroiden ja palveluiden hankintaan sekä tutkimukseen ja kehitystyöhön. Ennalta ehkäisemiseen liittyvät tavarat voivat olla esimerkiksi rauhoitettujen lintujen passiivisen karkottamiseen tarkoitettuja laitteita ja porojen vasotusaitauksiin tarvittavia materiaaleja sekä palveluja, kuten esimerkiksi koirilla tai ihmisvoimin toteutettavaa lintujen aktiivista häirintää.

Avustusta myönnetään enintään 80 prosenttia hankkeen toteutuneista hyväksyttävistä kokonaiskustannuksista. Järjestöille myönnettävää avustusta voidaan maksaa ilman omarahoitusosuutta niin, että avustuksen osuus hyväksyttävistä kustannuksista on 100 prosenttia.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän