Uuteenkaupunkiin jää yleispoliisiasema–Rikostutkinta keskitetään isommille asemille

0
Jatkossa Uudenkaupungin poliisit ovat enemmän kentällä ja keskittyvät valvontaan sekä rikostorjuntaan.

Uudenkaupungin poliisiasemasta tulee huhtikuun alussa yleispoliisiasema. Samanaikaisesti myös Loimaan, Kankaanpään, Kokemäen, Loimaan sekä Paraisten ja Kemiönsaaren poliisiasemista tulee yleispoliisiasemia.

– Huhtikuun alusta alkaen näillä uudistuksessa mukana olevalla kuudella poliisiasemalla kaikki poliisit tekevät sekä valvonnan että rikostorjunnan töitä – kun tähän mennessä osa poliiseista on ollut kenttäpartioissa ja osa tutkinnassa, valvonta- ja hälytystoimintasektorin johtaja, ylikomisario Stephan Sundqvist Lounais-Suomen poliisilaitokselta kertoo.

Uudistuksen peruslähtökohtana on ollut parantaa alueiden valvontaa. Valvontatyön lisääminen on mahdollista siksi, että kaikkein vaativimpien rikosasioiden esitutkinta siirretään isompien poliisiasemien hoidettavaksi. Samalla osa rikostorjunnan henkilöstöä siirtyy isommille poliisiasemille.

– Henkilöstömäärä pienemmillä poliisiasemilla siis hieman pienenee, mutta jäljelle jäävä henkilöstö pystyy paremmin käyttämään työaikaansa valvontaan eli näkymään siellä, missä kansalaisetkin ovat, Sundqvist tähdentää.

Vaikka osa rikosasioista siirtyy hoidettavaksi yleispoliisiasemoilta kauemmaksi, alueen asukkaat kuitenkin voivat jatkossakin asioida lähipoliisiasemalla.

– Lähtökohtaisesti näissä tapauksissa esimerkiksi kuulustelut pyritään aina hoitamaan asiakkaan kotia lähimmällä poliisiasemalla, Sundqvist kertoo.

Poliisin henkilöstöltä muutos edellyttää laajaa kouluttautumista, mikä on jo käynnissä.

Yleispoliisiasemien suunniteltua toimintamallia testataan kokeilujaksona vuoden 2024 loppuun, minkä jälkeen poliisilaitos arvioi ja päättää toiminnan jatkosta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän