Vaalikojuilla väkeä

0

Uudessakaupungissa on käynyt viime viikkoina useita kansanedustajia, muutama ministeri ja iso joukko kansanedustajaehdokkaita eri puolilta maakuntaa. Verrattuna neljän vuoden takaiseen tilanteeseen vaalikentillä on nyt selvästi enemmän pöhinää.

Vakka-Suomen vaalihumu ei ole poikkeuksellinen. Kärkikolmikon kisa käy niin tasaväkisenä, että vaalikentillä riittää väkeä ympäri Suomen.

Ehdokkaat ovat huomanneet, että äänestäjät ovat nyt eri tavalla kiinnostuneita politiikasta kuin viime eduskuntavaalien alla. Kahviteltoilla loppuvat välillä jopa tarjottavat kesken, kun kävijöitä on ollut niin paljon. Jokin murros on käynnissä, se näkyy myös Valtion nuorisoneuvoston teettämästä mielipidekyselystä. Sen mukaan jopa lähes 80 prosenttia 18–29-vuotiaista nuorista aikoo äänestää varmasti tai todennäköisesti.

Toivottavasti tämä pöhinä jatkuu vaaliuurnille asti. Viime vaaleissa äänestysprosentti jäi Uudessakaupungissa 68,9:een. Kaupungin suurin puolue oli nukkuvien puolue, kun äänestämättä jätti 31,1 prosenttia äänioikeutetuista. Vaaleissa eniten ääniä saaneen puolueen, perussuomalaisten osuus oli Uudessakaupungissa 25,4 prosenttia ja hopealle jääneen SDP:n osuus 25,1 prosenttia.

Viime vaalien ääniharava Uudessakaupungissa oli Jaana Vasama (sd.), jonka äänipotti oli 1 596. Äänimäärä ei riittänyt eduskuntaan asti. Uudestakaupungista oli monta ehdokasta ja äänet jakaantuivat. Nyt tilanne on siinä mielessä kutkuttava, että kaupungissamme on kaksi vahvaa ehdokasta. Mikäli äänestäjät niin päättävät, äänet voisivat keskittyä heille.

Uudenkaupungin Sanomat järjestää ensi viikon torstaina Uudenkaupungin kauppakamariosaston kanssa vaalipaneelin Novidan auditoriossa. Tule kuuntelemaan ja tenttaamaan ehdokkaita.

Teija Uitto

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän