Vammaisten työosuusrahaan korotus

0

Aluehallitus muutti viime kokouksessaan joulukuun ratkaisuaan vammaisten työosuusrahasta. Aluehallitus päätti joulun alla vammaisten puolipäiväiseksi työosuusrahaksi 4 euroa ja kokopäiväiseksi 7 euroa.

Nykytilanteen selvittämisen perusteella on todettu, että tällä hetkellä asiakkailla on voimassa olevia palvelupäätöksiä, joissa on määritelty myönnetyn palvelun lisäksi maksettavan työosuusrahan suuruus euromääräisenä eikä siten, että se olisi sidottu kunnan tai hyvinvointialueen vuosittain vahvistamaan työosuusrahan määrään. Joissakin tapauksissa asiakkaalle on tehty avotyöstä erillinen sopimus, jossa myös korvauksen suuruus on määritelty.

Tiistaina aluehallitus päätti korottaa vammaisten osapäiväistä työosuusrahaa 6 euroon ja kokopäiväistä 10 euroon. Aluehallitus ei aiemmassa päätöksessään määritellyt siirtymäaikaa, mutta tiistaina päätettiin, että korotettua työosuusrahaa maksetaan vuoden 2023 jälkeen. Uusille asiakkaille uusi työosuusraha maksetaan heti.

Avotyötoiminnasta, joka järjestetään tavallisilla työpaikoilla, maksettava työosuusraha on määritelty niin, että kuuden tunnin työpäivästä korvataan 12 euroa. Silloin avotyötä tekevä työskentelee itsenäisesti tai tarvitsee vain kevyttä tukea. Päivittäistä tukea tai ohjausta tarvitseva saa kuuden tunnin työpäivästä 9 euroa ja alle kuuden tunnin lyhennetystä päivästä kuuden euron työosuusraha.

Aluehallitus palautti esityksen vanhusten tehostetun palveluasumisen dynaamisen hankintajärjestelmän hintojen tarkistamisesta palautettiin valmisteluun. Esitys ostopalvelujen hintojen vaikutuksista kaipaa aluehallituksen näkemyksen mukaan tarkemman riskiarvion. Esitykseen sisältyneen hoitajamitoituksen aluehallitus hyväksyi. Sen mukaan henkilöstömitoitus on tehostetussa palveluasumisessa 0,65 ja muistisairaan vaativassa tehostetussa palveluasumisessa 0,7.

Aluehallitus pitää ylimääräisen kokouksen ensi tiistaina.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän