Vuoden ensimmäinen uusikaupunkilainen on rauhallinen tyttö

0
Isä Ville Heijarin ja äiti Jenni Pataman hellyttävä tyttövauva saapui tammikuussa maailmaan Uudenkaupungin vuoden ensimmäisenä vauvana.

Tammikuun alussa Jenni Patama ja Ville Heijari elivät ihan tavallista arkea siitäkin huolimatta, että pian se tulisi muuttumaan ikuisesti. Vielä sunnuntaiaamuna, 8. tammikuuta, avopari oli pihallaan lumitöitä tekemässä, kunnes iltapäivällä Patamalta meni lapsivedet ja piti lähteä kiiruhtamaan synnytyssairaalaan.

Lopulta kahden aikaan maanantaiyönä 9. tammikuuta parin ensimmäinen lapsi päätti ponnahtaa maailmaan.

– Vähän jännitti, tuleeko hänestä Uudenkaupungin vuoden viimeinen vai ensimmäinen vauva, koska vaikka laskettu aika oli 7. tammikuuta, niin mitat ja kaikki muut ennusteet osoittivat lapsen saattavan tulla aikaisemmin, Jenni muistelee.

Uudenkaupungin vuoden ensimmäiseksi vauvaksi syntyi terve tyttölapsi. Mitään ylimääräistä jännitystä ei parilla ollut etukäteen, vaikka odotusaika sekä synnytys olivat täysin uusia kokemuksia.

– Totta kai ensimmäinen reaktio kaiken jälkeen oli helpotus, että lapsi on terve ja synnytys sujui hyvin. Olihan hän aikamoinen pieni ilmestys, kun ensimmäisen kerran näimme hänet, Jenni kuvailee.

Tuoreen lapsiperheen arki on lähtenyt käyntiin rauhallisissa merkeissä, parin mielestä jopa liiankin helposti. Pienokainen nukkuu helposti seitsemän tuntia yhtä soittoa yöllä ja haastatteluhetkelläkin hellyttävä tyttö lepäili hiljaa ja rauhallisesti äidin sylissä.

Isä Ville Heijari työskentelee rekkakuskina ja hän vietti isyysvapaata heti synnytyksen jälkeen. Vuoropäällikkönä kaupassa työskentelevä äiti Jenni viettää nyt perhevapaata lapsensa kanssa.

Jenni on tyytyväinen siihen, että myös isä saa olla vähän enemmän vapaalla mitä aikaisemmin. Vaikka monet tutuista sanoivat, ettei isyyslomaa kannata ottaa heti alkuun, on Jenni ja Ville kokeneet vapaan olleen iso helpotus ja apu.

– Aina sai välillä hetkeksi laskea lapsen isän syliin, kun itse käy vaikkapa suihkussa. Ensimmäiset kuukaudet menevät niin nopeasti ja vauva kasvaa vauhdilla, niin on kiva, että toinen on seuraamassa myös niitä arvokkaita hetkiä, Jenni tuumii.

Santtiossa asuvan parin omakotitalossa oltiin jo hyvissä ajoin valmiina ottamaan uusi perheenjäsen vastaan. Vanhojen asukkaiden muumitapetitkin koristivat jo valmiiksi tytön tulevaa huonetta. Pinnasänky ja syöttötuoli oli hankittu hyvissä ajoin.

Talossa isompi pintaremontti tehtiin olohuoneessa juuri ennen tytön syntymää.

– Annettiin raksamiehille laskettuun päivään asti aikaa tehdä töitä, Ville Heijari naurahtaa.

Ville on asunut talossa vuodesta 2018 lähtien ja Jenni muutti vuotta myöhemmin. Vanhemmat kuvailevat talon ympäristöä rauhalliseksi sekä lapsiperheelle idylliseksi.

– Ihan mihin suuntaan vaan lähtee kävelemään, niin leikkipuisto tulee aika nopeasi vastaan, Ville huomauttaa.

– Sitten, kun sen aika tulee, Jenni lisää.

Tytön ristiäiset olisivat edessä kahden viikon päästä ja nimikin on jo vanhempien tiedossa ollut hyvän aikaa. Korvaamatonta apua ensimmäisten kuukausien aikana on tullut äidin ja isän vanhemmilta sekä muilta sukulaisilta. Iso helpotus on myös nykyinen maailmantilanne koronapandemian suhteen.

– Ei tarvitse olla neljän seinän sisällä tapaamatta muita ihmisiä. Onneksi se aika on helpottanut, Ville toteaa.

Kaiken kaikkiaan Jennille ja Villelle tulee olemaan mieleenpainuva vuosi edessä ja yhtä mieleenpainuva se on myös pienokaiselle.

– Tämä vuosi menee varmasti ihmetellessä hänen kasvamistaan. Katsotaan, milloin aloitetaan konttaamiset, ryömimiset ja kääntymiset, pari pohtii innoissaan elämän pieniä ihmeitä.

– Luulemme myös, että seuraavat 18 vuottakin ovat, jokainen omalla tavallaan, varmasti ainutlaatuisia, vanhemmat odottavat.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän