Ankelo ja Jalava vauhdittivat viestejä

0

FinnSpring-viesteissä sunnuntaina Sauvossa suunnistettiin vakkasuomalaisittain hyviin tunnelmiin. MS Parma sijoittui naisten viestissä toiseksi ja joukkuetta vahdittivat Elsa Ankelo ja Enni Jalava . Vakka-Rasti pääsi voiton makuun ikänaisten kolmen osuuden sarjassa.

Viestiliigan avanneessa naisten viestissä oli mukana 65 joukkuetta ja miesten viestissä 105 joukkuetta. Miehissä mestaroi Tampereen Pyrintö, MS Parman kakkonen sijoittui 20. tilalle. Joukkueen viestin aloitti Jussi Ankelo .

MS Parman naisille oivan viestipohjan loivat aloittaja Elsa Ankelo ja kakkososuuden Enni Jalava. Elsa tuli vaihtoon kahdeksantena ja Enni nosti toiseksi parhaalla osuusajalla seuransa jo kolmanneksi. Vain lauantain mestari Ida Haapala Kalevan Rastista oli osuudella nopeampi.

Ankkuriosuudella Parman Maija Sianoja tavoitti kärkeä selvästi, eroa maalissa oli vain 32 sekuntia. Pitkällä loppusuoralla Sianoja jätti fysiikkaansa luottaen taakseen Joensuun ja Tampereen tiimit. Voittaja oli yllättäen liettualaisseura Igtisa, jolla kahdella loppulenkillä maajoukkuenaiset Puolasta.

– Ihan mukava, että tänne tulee muualtakin joukkueita. Heidän voittonsa oli ehkä pieni yllätys. Juuri näissä varsinaissuomalaisissa maastoissa he voivat pärjätä, pohti Maija Sianoja maalissa.

FinnSpring-viestin D210-sarjan sunnuntaina voitti Vakka-Rasti joukkueella Sirja Karru , Maija Verha ja Kirsi Laine . Ikädaamit eivät saaneet muista vastusta ja vähän alle kahden tunnin ajalla mestaruus oli taisteltu kotiin.

Ikämiesten H150-sarjassa Laitilan Jyske sijoittui viidenneksi tasaisella kolmikolla Asmo Vuorenpää , Jukka Suominen ja Juha-Matti Suominen .

Veijo Viitanen