Hyvät asiat esille

0

Valmet Automotive ilmoittaa lähipäivinä uusista lomautuksista ja irtisanomisista niille työntekijöille, joita ne koskevat. Vähennystarve on kaikkiaan 940 henkilöä, joten ikäviä uutisia tulee tänä keväänä monelle ihmiselle ja perheelle. On selvää, että ilmoitus työn menettämisestä on kova isku ihmiselle ja hänen läheisilleen paitsi taloudellisesti myös henkisesti. Tukea tilanteeseen on kuitenkin tarjolla ja työmarkkinatilanne muuten on yhä hyvä, vaikka muissakin yrityksissä muutosneuvotteluita on käynnissä.

Uudessakaupungissa autotehtaan notkahduksiin on totuttu ja tähänkin on varauduttu. Valmet Automotive, Uudenkaupungin kaupunki, Varsinais-Suomen Liitto ja Ely-keskus ovat suunnitelleet tukitoimia. Työ- ja elinkeinoministeriö on jo myöntänyt miljoonan euron lisäyksen alueen työllisyysmäärärahaan. Tällä rahalla voidaan järjestää koulutusta, valmennusta, starttirahoja ja palkkatukea.

Näiden lisäksi kaupunki järjestää rekrytointitapahtuman toukokuussa. Tapahtumaan kutsutaan yrityksiä, joilla on rekrytointitarvetta sekä työpaikkansa menettäneitä. Messujen ajoitus on erinomainen ja tilanne on myös siinä mielessä hyvä, että avoimia työpaikkoja on tarjolla. Kohtaanto-ongelmaa tuskin silti voidaan kokonaan välttää. Irtisanotut ja lomautetut saavat tukea myös Ely-keskuksen hankkimista valmennuspalveluista. Yhtenä vaihtoehtona on lähteä koulutukseen.

Näiden lisäksi Uudessakaupungissa pitäisi huolehtia yleisestä mielialasta. Lankalauantain tapahtuma keräsi paljon väkeä ja edessä ovat kevätmarkkinat. Kaikki tällaiset hyvän tuulen tapahtumat ovat nyt tärkeitä. Onnekasta on myös, että edessä on kesä ja matkailukausi.

Pidetään aurinkoista mielialaa yllä. Nostetaan esille hyviä asioita. Käytetään myös paikallisia yrityksiä hankintoihin, jotta kaupunkimme pysyy elinvoimaisena.

Teija Uitto