Jazzkukossa kotimaisia ja kansainvälisiä tähtiä

0
Pääkonsertin yksi kiinnostavimmista esiintyjistä on Xantone Blacq

Jazz- ja rytmimusiikin ilotulitusta on luvassa 19.–23. heinäkuuta Laitilassa, kun Jazzkukko-festivaalin konsertit levittäytyvät kaupunkiin viiden päivän ajaksi. Jazzkukon taiteellinen johtaja Kari Antila on enemmän kuin tyytyväinen yhdeksättä kertaa järjestettävän festivaalin kattauksesta.

Kirkkopuiston 22.7. pääkonsertin lavan yksi odotetuimmista esiintyjistä on Xantone Blacq, mies Lontoon rytmimusiikkipiirien huipulta. Hän on kansainvälisesti arvostettu laulaja-lauluntekijä, joka tuli tunnetuksi edesmenneen musiikki-ikoni Amy Winehousen yhtyeen kantavana voimana.

Suomalaisen bluesin pioneeri, kitaristi ja huuliharpisti Pepe Ahlqvist & Tomi Leino trio feat. Harri Taittonen hemmottelevat kuulijoita niinikään lauantain 22.7. pääkonsertissa menevällä bluesmusiikilllaan. Pääkonsertti huipentuu Ladies First Big bandin konserttiin. Bändin solisteina laulavat Osmo Ikonen ja Heini Ikonen .

Ladies First Big band on Suomen ainoa lähes kokonaan naisista koostuva bigband. Se tarjoaa mehukasta menoa niin swingin kuin soulin ja disconkin ystäville.

– Musiikki on myös erittäin tanssittavaa, joten Kirkkopuistoon saadaan taatusti hyvät bileet aikaiseksi.

Festivaalin kuningaslajia jazzia on tarjolla viikon aikana monen eri muusikon ja bändin esittämänä. Perjantaina 21.7. Laitilan kaupungintalon konsertissa kuullaan kansainvälistä uraa tehneen Jazzkukon perustajan, kitaristi Kari Antilan säveltämää musiikkia hänen uusimmalta, kesällä ilmestyvältä levyltään.

Samassa konsertissa esiintyy myös ukrainalainen jazzlaulaja Mari Zhiginas Jazzkukko House Bändin säestyksellä, johon tulevana kesänä kuuluvat muun muassa brasilialainen saksofonisti Livio Almeida sekä italialainen pianisti Antonello Parisi.

Jazzmusiikkia kuullaan myös 22.7.lauantain pääkonsertissa, kun Jazzkukon Kitarakilpailussa 2021 hienosti menestynyt helsinkiläinen Atte Aho esiintyy yhtyeineen.

Jazzkukon ohjelmassa on tänä vuonna myös alle 30-vuotiaille suunnattu jazzkitarakilpailu sekä musiikkileiri.