Karjurockin festivaalialue uudistuu – Maalaisfestari tarjoaa huippuja niin esiintymislavoilta kuin somemaailmastakin

1
Karjurock on viime vuosina kasvanut tuhansia musiikin ystäviä kokoavaksi tapahtumaksi.

Lokalahdella järjestetään tänäkin kesänä maalaisfestari Karjurock. Tapahtuma houkuttelee väkeä Nopperlan maisemiin 20.–22. heinäkuuta. Torstai on ikärajaton tapahtumapäivä, mutta perjantai ja lauantai on tarkoitettu täysi-ikäiselle festarikansalle.

Tulevana kesänä festivaalialue uudistuu täysin, kun päälava siirtyy aiemman leirintäalueen tilalle. Nopperlan lammen lähettyville nousee uusi Ibizaksi nimetty alue, josta on suora näkyvyys lavalle.

– Lammelta on suora näkyvyys päälavalle ja katsomoalue nousee ylöspäin rinteen mukana, joten uudelta alueelta on loistava näkyvyys lavalle. Haluamme uudistua ja tuoda uusia kokemuksia kävijöille, joten samalla voi vaikka uida lammessa ja katsoa lempibändiensä esiintymistä, Karjurockin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Marko Savolainen kertoo.

Festivaalialueelle tuodaan tänä vuonna hetken tauon jälkeen myös kakkoslava.

– Kakkoslavalla kykenemme tarjoamaan soittoaikaa bändeille ja yleisölle lisää katsottavaa, koska yhdellä lavalla tulisi taukoja bändien roudausten takia, Savolainen lisää.

Vuosittain Karjurock kerää Lokalahdelle noin 15 000 kävijää. Suosituin tapahtumapäivä on vuodesta toiseen lauantai.

– Tänä vuonna ennakkolippuja on myyty samaa tahtia kuin parhaimpina vuosina. Odotettavissa on hyvä festarikesä, Savolainen sanoo.

Torstain ikärajattomassa päivässä voi nähdä Suomen kovimpien sometähtien ja Karjurock all starsin välisen hyväntekeväisyysjalkapallo-ottelun. Ottelun jälkeen on noin 20 sometähden tapaamistilaisuus, jossa fanit voivat kuvauttaa itsensä idoliensa kanssa.

– Suomen kovimmat sometähdet saapuvat Lokalahdelle. Heillä on yhteensä liki 10 miljoonaa seuraajaa. Paikalle tulee somestaroja Instagramista, TikTokista ja Youtubesta. Paikalle saapuvat esimerkiksi Shokkiäijä Khaled Azizi, Vili Chili eli Vili Lehtelä ja Siniverkkarimies eli Tero Heikkilä , Savolainen listaa.

Jalkapallo-ottelun tuotto lahjoitetaan turkulaislähtöiselle Projekti Radikaalille, joka tekee töitä koulukiusaamisen ehkäisemiseksi.

Jalkapallo-ottelun jälkeen on ammattipainishow’n vuoro. Euroopan showpainijat mittelevät Lokalahdella Michael ”Star Buck” Majalahden luotsaamana. Päivän musiikista vastaavat paikallinen Dinturist sekä Uuden Musiikin kilpailussa mukana ollut Kuumaa. Karjurockin alueelta löytyy myös tivoli ja muuta puuhaa lapsille.

Karjurockin perjantaina päälavan valtaavat kotimaisen musiikin tähdet. Päivän aikana esiintyvät Juha Tapio , Erika Vikman , Portion Boys, Suvi Teräsniska ja Arttu Wiskari . Kakkoslavalle nousevat Luuvitonen ja toimittaja Kai Merilän luotsaama Hired Gun.

Lauantaina lavalle nousevat tanskalainen D-A-D sekä kotimaiset Klamydia, Maija Vilkkumaa , Stratovarius, Neon 2, Petri Nygård ja Eini .

– Karjurock palasi tämän kesän artistikattauksella juurilleen. Meillä on kova tanskalainen legenda ja siihen päälle suomalaisia huippuja. Tarjoamme jokaiselle jotakin myös Suomen ykkösartistien kattauksella, Savolainen summaa.

1 KOMMENTTI

  1. Olisi voinut vielä kysyä, miten se case Status Quo viime kesänä lopulta meni? Onko joku nyt maksanut korvauksia suuntaan tai toiseen ja otettiinko jotain opiksi?

Kommenttien lisääminen on estetty.