Kaupunki kilpailuttaa joukkoliikenteen – Optiona pyydetään tarjoukset Ukikyyti-tyyppisestä kutsuohjatusta liikenteestä

0
Kaupungin sisäiset linja-autoreitit ja -vuorot suunnitellaan uudelleen.

Kaupungin nykyiset sisäiset linja-autoreitit palvelevat pääasiassa koulua käyviä ja päivätyötä tekeviä. Nyt kaupungin sisäiset linja-autoreitit ja -vuorot suunnitellaan uudelleen siten, että reittejä ohjataan kulkemaan useammin myös asunto- ja työpaikka-alueiden läpi.

Kaupunki harkitsee esimerkiksi keskustan ja Lepäisten välille omaa linjaa, jota ajettaisiin kolme vuoroa suuntaansa. Lähes kaikki Pyhämaan suunnan vuorot kulkisivat jatkossa linja-autoaseman kautta sairaalalle.

Jatkossa reitit varustetaan linjanumeroin, jotta oikea vuoro löytyisi helpommin. Kaupunki kilpailuttaa liikenteen seuraavaksi kolmeksi lukuvuodeksi sekä varaa vielä mahdolliset kahden vuoden lisäoptiot.

Kaupunki pyytää asiointiliikenteen parantamiseksi myös optiona tuntihintaa Ukikyydin tyylisestä kutsuohjatusta liikenteestä. Sitä liikennöitäisiin arkisin esimerkiksi kello 8.30–14 kahdella ajoneuvolla. Kaupunki tekee kuitenkin päätökset liikenteen laajuudesta määrärahojen asettamissa raameissa.

Maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus päätti, että se antaa Uudenkaupungin kaupunkisuunnittelut valtuudet ostoliikenteen kilpailuttamiseksi. Kaupunkisuunnittelu sai valtuudet myös neuvotella aikataulujen ja reittien muutoksista koulujen ja liikennöitsijöiden kanssa.

Lisäksi kaupunginhallitus päätti, että kilpailutuksen optiona pyydetään myös hintaa kutsuohjatusta liikenteestä.