Kaupunki myy hallin Vahterukselle

0
Vahterus Oy ostaa kaupungilta hallin, jossa yritys on toiminut jo pidempään vuokralla.

Vahterus Oy on ilmoittanut kaupungille, että yritys haluaisi ostaa Kalannissa osoitteessa Teollisuustie 1 sijaitsevan teollisuushallin. Halli on tällä hetkellä vuokralla Vahteruksella. Halli on rakennettu 1980- ja 1990-luvuilla, jonka jälkeen siihen ei ole tehty merkittäviä peruskorjauksia. Vahterus tarjoaa hallista 110 000 euroa.

Kaupunki on tilannut kohteesta kiinteistöarvion, joka mukaan tarjous vastaa hallin alinta markkina-arvoa. Lisäksi arviossa todetaan, että peruskuntoinen halli vaatii laajan saneerauksen esimerkiksi ilmanvaihdon, lämmitysjärjestelmän ja rännien osalta. Myös sisärakenteita olisi korjattava. Kaupungin asiantuntijoiden mukaan korjaustyöt maksaisivat noin 60 000 euroa.

Maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus päätti myydä hallin Vahterukselle sen esittämään hintaan. Lisäksi kaupunginhallitus päätti vuokrata kyseisen tontin Vahterukselle 30 vuoden ajaksi. Vuosivuokra on 1 056 euroa.