Kinnunen ja Anttila nostivat Suomen mestaruuteen

0

Tämän vuoden WPC-liiton Suomen mestaruudet nostettiin yhdessä maamme kuuluisimmista paikoista eli Vierumäen urheiluopistolla. Olosuhteet olivat täydelliset ja mahdollisesti vuoden 2024 Euroopan mestaruuskisat pidetään samassa paikassa.

Vajaan neljä kuukautta toiminut uusikaupunkilainen voimailuseura Lokal Power sai ensimmäisen Suomen mestarinsa, kun Juha-Pekka Kinnunen voitti 110-kiloisten sarjan 45–49-vuotiaiden ikäluokassa.

Aloituslaji jalkakyykky tuotti hankaluuksia, sillä aloituspaino 210 kiloa nousi vasta kolmannella yrityksellä hyväksytysti ylös. Tämä tiesi sitä, että mahdollisuudet yhteistuloksen Suomen ennätyksen parantamiseen tyrehtyivät.

Penkissä varmat 137,5 ja vedossa 235 tiesivät jatkoa viime vuoden Suomen mestaruudelle. Kinnusen ura on alkanut vuoden 1988 lääninmestaruuskisoista Porista ja loppuvuodesta alkaa siirtyminen 50-vuotiaiden sarjaan.

– Sairastelin pari viikkoa sitten ja jostain syystä painokin meni useita kiloja sarjani alle. Sen huomasi jo kyykyn verryttelyssä. Vaikeaa oli alusta asti. Tuntuu siltä, että joka toinen kisa onnistuu täydellisesti ja sitten tulee takapakkia, mietti Kinnunen kisan jälkeen.

Seuran toinen konkarinostaja Pekka Anttila oli laihdutellut 82,5-kiloisiin. 55–59-ikäluokassa nostanut Anttila saavutti uransa 56. Suomen mestaruuden. Bonuksena oli ikäluokan jalkakyykyn Suomen ennätys 195,5.

– Näköjään Luoja rankaisi ylpeydestä, kun menin alkuvuodesta lupailemaan ME-tuloksia. Sitten tuli loukkaantumisia kuin Egyptin kansalle vitsauksia. Ensin repesi takareisi, sitten rintalihas ja lopuksi polvikin otti nokkiinsa. Uralla olisi vielä yksi tavoite eli saisin Suomen mestaruuksia saman verran kuin ikävuosia. Sitten voisin siirtyä muiden harrastusten pariin, eli pitbull-kenneliin ja avomaankurkun kasvattamiseen, mietti Anttila tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Seuran puheenjohtaja Rami Anttila oli seuraamassa kisoja ja oli tyytyväinen konkariosaston suorituksiin.

– Luottopakit pitivät kutinsa vaikka vaikeuksia oli matkassa. Vuosien rutiini näkyi tekemisessä. Erittäin tyytyväinen olen yhteistyöstä Laitilan nostajien kanssa verryttelytiloissa. Vaikka kadotin ”Pabu” Anttilan kyykyn jälkeen, kun se oli mennyt meditoimaan korkeushyppypatjan taakse, kertoi juniori-Anttila kokemuksiaan.

Kolmen viikon kuluttua on seuran ”raskas kalusto” tulessa, kun Iiro Jokipalo , 125-kiloiset, ja Rami Anttila superissa nostavat Ylöjärvellä. Seuran ”ykköstykki” Sami Läpikivi parantelee vielä kipeytynyttä selkäänsä ja on kotiin jäävä varamies.