Kohtuuton taakka

0

On poistunut harteiltamme. Symbolinen kuva meidän presidenttimme ja Naton pääsihteeristä käsi toisensa harteilla on niin kuvaava. Vahva ystävyys vahvistaa yhteistä turvaa. Ei koskaan enää yksin. Kyyneliin se saa kun tämän kuvan ja päivän sai nähdä. Isälleni tahtoisin tämän lähettää. Vapaussoturille.

Ymmärrän toki toisinajattelijaakin. Onhan typerää, että me yleensä tarvitsemme puolustusliiton. Mutta tämä maailma vain ei ole niin kaunis. Ei tämä mitenkään kivaa ole, ei helppoa, ei halpaa.

Sellaisen mielettömän painostuksen alla on saanut suomalainen elää. Eihän sellaista kukaan halua. Isäni kautta vielä näen toistasataa vuotta taaksepäin. Venäjä oli aina luotettava. Hyökkäys tulee ja riippuvaisuus on työkalu naapurin alistamiseen.

Ironista on, että vasta Venäjän omat putinistit saivat meidän omanoksansahaajienkin silmät aukeamaan. Painostuksen alla eläminen on todella raskasta. Sitä ei moni suomalainen tänä aikana voi ymmärtää.

Ukraina ja uiguurit ovat liian kaukana. Hinta ei ole järjellä ymmärrettävissä. Putinistit ajavat Venäjää alas ja Kiina nuoleskelee huuliaan. Viisitoista vuotta ollaan myöhässä siitä junasta. Miljoonat ihmiset kantavat kohtuutonta taakkaa tänäkin pääsiäisenä. Meidän presidenttimme on suuri valtiomies. Hyvin harkitut sanat ovat valtiomiesten voimakkain ase.

Kiitollisuudella toivotan hyvää pääsiäistä kaikille. Kunpa kenenkään ei tarvitsisi olla yksin.

Veikko Harala

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän