Korihaiden naiset karsivat ykkösdivaripaikasta viikonloppuna

0
Timo Korpijärven (vas.) ja Eero Siivosen luotsaama Korihaiden naisjoukkue karsii viikonloppuna pääsystä valtakunnalliseen ykkösdivariin.

Korihaiden naisjoukkue pelasi onnistuneen kauden alueellisessa kakkosdivarissa ja sen ansiosta avautui mahdollisuus karsia paikasta valtakunnalliseen ykkösdivariin. Korihait otti haasteen vastaan ja niinpä tulevan viikonlopun karsintaturnauksessa Pohitullissa pelataan korkeimman tason naiskorista, mitä Uudessakaupungissa koskaan ennen.

Naisten joukkuetta valmentavat Timo Korpijärvi päävalmentajana ja Eero Siivonen apuvalmentajana. Kausi on pelaajien ja valmentajien toinen yhteinen kausi kakkosdivarissa.

– Ensimmäinen vuosi oli kohtuuhyvä, täksi kaudeksi pistimme tavoitteeksi voittaa enemmän pelejä. Kaikki lähti kuitenkin sujumaan erinomaisesti ja syksyn aikana hävisimme vain yhden pelin, valmentajat kertovat.

Kevään aikana peli ei ole kulkenut yhtä hyvin ja sarjan loppuun tuli kolmen pelin tappioputki, mutta karsintapaikka aukesi, kun kaikki paikan saaneet eivät karsintoihin lähteneet.

– Ylioppilaskirjoitukset varmaan hieman sekoittivat loppukaudesta keskittymistä, mutta kun ne saatiin ohi ja paikka karsinnoissa selvisi, niin nyt on taas motivaatio korkealla ja harjoitusinto huipussaan.

Joukkueessa pelaa kymmenen naista. Ikähaitari on iso, vanhimmat pelaajat ovat syntyneet vuonna 2002, nuorimmat vuonna 2008. Nuorimmat pelaavat naisten lisäksi omissa juniorisarjoissaan. Kaksi pelaajaa käy Raumalta, mutta runko on Korihaiden kasvatteja.

– Karsintoihin lähdemme tosimielellä. Valtakunnallinen ykkönen on pelaajille rasittava sarja, pelimatkoja tulee ympäri Suomea ja rahaakin tarvitaan ihan eri tavalla kuin alueellisessa sarjassa, mutta niitä asioita mietitään sitten, kun karsinnan tulos selviää.

Korihaiden lisäksi karsintoihin osallistuu Forssan Laumasielut, joka on tuttu vastus länsirannikon alueelta, sekä vieraammat Leppävaaran Pyrintö ja Oulun YMCA.

Avausottelussa lauantaina kello 14 Korihait kohtaa Leppävaaran, kello 17 pelaavat Laumasielut ja Oulu. Ottelujen häviäjät kohtaavat sunnuntaina kello 12 ja voittajat ratkaisevat nousijan kello 15 alkavassa pelissä.

– Periaatteessa vain yksi joukkue nousee, mutta kun voi tapahtua sarjasta luopumisia, niin häviäjien pelilläkin on merkitystä, jos nousupaikkoja avautuukin enemmän.

Korihaiden vahvuus on heittopeli ja liikkuvuus. Kun oma heitto kulkee, niin tulostakin tulee ja siinä mielessä oma tuttu kotisali on hyvä paikka pelata.

– Joukkue on toisaalta melko pienikokoinen eli levypalloissa jäämme yleensä kakkoseksi. Pientä kokoa pyrimme korvaamaan aktiivisella liikkumisella.

Laumasielut voitti länsirannikon kakkosdivarin, Leppävaara oli eteläisen alueen kolmonen, mutta pääsi karsintoihin kun alueen kaksi parasta eivät olleet nousukelpoisia. Oululaiset voittivat keskisen alueen sarjan.

– Hävisimme Laumasieluille Forssassa joulukuussa reilusti, kotona pistimme paremmin kampoihin, mutta hävisimme senkin vajaalla kymmenellä pisteellä. Se ei ollut meiltä hyvä peli, joten mahdollisuudet ovat hyvät, jos heitä vastaan pääsemme sunnuntaina pelaamaan ja saamme oman pelimme kulkemaan.

Kävi turnauksessa miten tahansa, pitävät valmentajat turnausta hyvänä kokemuksena, jossa pääsee vertaamaan oman joukkueen tasoa uusia vastustajia vastaan.

Turnauksen peleihin on vapaa pääsy, paikalla on puffetti ja muutakin oheisohjelmaa.

Jussi Arola