Koskettava tukikonsertti soi Ukrainan avuksi

0
Pekka Harmovaara ja Raimo Rantanen Laulu-Veikoista, Terttu Lundelin ja Olga Gotsmanova Slava Ukrainan apukeskuksesta sekä LC Uusikaupunki Merettarien presidentti Helena Rantanen toivoottavat kaikki sydämellisesti tervetulleiksi hyväntekeväisyyskonserttiin 3.5.

Toukokuun alussa järjestetään kulttuurikeskus Crusellissa hyväntekeväisyyskonsertti Ukrainan tueksi. Konsertin koko tuotto käytetään lyhentämättömänä ukrainalaisten hyväksi. Apu toimitetaan perille Uudessakaupungissa toimivan Slava Ukrainan apukeskuksen kautta.

– Meidän kautta autetaan eri tavoin sekä Ukrainan armeijaa, pelastushenkilöstöä että siviilejä. Meillä on olemassa tarkat listat siitä minkälaista apua kulloinkin tarvitaan ja minne. Konkreettisesti apu on esimerkiksi kuivaruokapaketteja, selvitti Slava apukeskuksessa vapaaehtoisena työskentelevä Terttu Lundelin.

Konsertissa esiintyy Uudenkaupungin Laulu-Veikkojen vahvistettu kvartetti Laulupartio Ruotukaverit.

– Hyväntekeväisyyskonsertin ohjelmisto perustuu sodan aikana suomalaisten sotilaiden keskuudessa laulettuihin lauluihin, joista Usko Kemppi kokosi kirjan ”Korsusta korsuun”. Laulupartio Ruotukaverit tekivät kirjan sisältäneistä lauluista äänitteen vuonna 2004, taustoitti Pekka Harmovaara Uudenkaupungin Laulu-Veikoista.

– Laulujen sisältöä olemme muokanneet niin että sanat sopivat Ukrainan ja ukrainalaisten tilanteeseen, lisäsi Harmovaara.

Ruotukavereiden lisäksi konsertissa esiintyvät ukrainalaiset Veronika Oliinyk , sello, sekä Yuliia Halych , kitara. Illan aikana esiintyy myös Uudessakaupungissa ja Vehmaalla asuvista ukrainalaisista koostuva lauluryhmä.

– Luvassa on hyvin tunnelmallinen ja koskettava ilta, totesi Terttu Lundelin.

Järjestäjät toivovat, että uusikaupunkilaiset lähtevät nyt sankoin joukoin liikkeelle nauttimaan musiikista Ukrainan hyväksi. Yrityksillä on mahdollisuus tukea toimintaa ostamalla konserttiin sadan euron arvoisia tukilippuja.

– Mikäli et pääse konserttiin, mutta haluat tukea Slava Ukrainan apukeskuksen toimintaa muuten, niin otamme koko ajan vastaan lahjoituksia Ukrainaan lähetettäväksi sekä täällä asuvien ukrainalaispakolaisten auttamiseksi. Apukeskuksen ikkunassa on lista tavaroista, joita juuri nyt tarvitsemme. Jos et ole varma siitä mitä voisit lahjoittaa, tai mille tavaroille olisi kysyntää, niin tule rohkeasti kysymään, opastivat Terttu Lundelin ja Olga Gotsmanova Ukrainan apukeskuksesta.

Konsertin järjestelyissä on mukana LC Uusikaupunki Merettaret. Konsertissa on väliaika tarjoiluineen. Lippuja 3.5. klo 18 järjestettävään konserttiin on etukäteen ostettavissa valokuvaliike Foto-Mikasta sekä kenkäkauppa Alinasta ja ennen konsertin alkua ovelta. Tämän hyväntekeväisyyskonsertin päätukijana toimii Valmet Automotive.