Kotiseuturetki Lokalahdelle torstaina

0
Ulla Sainio järjestää Nopperlan antiikkimarkkinoita. Lokalahden kierroksella käydään myös Antiikki ja taide Klaarassa.

Keväinen kotiseutukierros entisellä Uudenkaupungin maalaiskunnan alueella ja Lokalahdella vie osallistujat vanhaa tietä Uudestakaupungista Lokalahdelle. Sundholman suunnassa käydään katsomassa Rairannan karavaanarialue.

Lokalahdella kohteina ovat muun muassa Muntilan tuulimyllyt, Lokalahden kirkko, Nopperlan tila sekä Antiikki ja taide Klaara. Illan aikana kuullaan Lokalahdelta kotoisin olevasta taidemesenaatti Eero Rantasesta, jonka syntymästä tuli tänä vuonna 100 vuotta. Oppaat kertovat myös maataloudesta, Suuresta Postitiestä, talonpoikaispurjehduksista, kivenlouhinnasta ja Lokalahden Suvipäivistä.

Matka alkaa Uudenkaupungin linja-autoasemalta torstaina 4.5. kello 18. Kolmen tunnin opastettu kotiseuturetki on maksullinen. Retkikahvien vuoksi retkelle pyydetään ennakkoilmoittautumista osoitteessa www.visituusikaupunki.fi tai puhelimitse numeroon 050-4205333. Oppaina toimivat Raija Herrala-Nurmi ja Tuula-Riitta Karlin.