Kuski ajoi poliisia pakoon Uudessakaupungissa – matka päättyi umpikujaan ja autosta viskattiin ulos haulikko

0

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Santtiontiellä Uudessakaupungissa henkilöauton kuljettaja lähti pakenemaan sitä pysäyttämässä ollutta poliisipartiota.

Poliisi lähti auton perään ja seuranta-ajo jatkui Santtion venerantaan, jonne auto joutui pysähtymään tien loppuessa. Autosta heitettiin ulos putkikassi, jossa oli sisällä haulikko sekä haulikon patruunoita. Haulikko osoittautui rikoksella viedyksi.

Autossa oli kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa. Kuljettajalle tehty huumausaineen pikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille ja bentsodiatsepiinille. Asiaa tutkitaan muun muassa ampuma-aserikoksena, rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena ja niskoitteluna poliisia vastaan. Kaikki kolme autossa ollutta otettiin kiinni ampuma-aserikokseen ja heidät kuljetettiin Rauman poliisivankilaan.

Rikoksella viety haulikko käynnisti oman rikostutkinnan. Asiaa tutkitaan varkautena ja ampuma-aserikkomuksena.