Lankalauantain pop up -tapahtuma toi väriä kaupunkiin

0
Oskar ja Hertta Suoramaa nauttivat hyppynarulla hyppimisestä Pookin sisäpihalla.

Pääsiäislauantaina kaupungissa oli vilinää, kun suosittu pop up -tapahtuma sai ihmiset liikkeelle. Torilla ja kivijalkaliikkeissä oli paljon erilaisia arvontoja, kilpailuja, alennuksia ja esittelyitä.

Keväisessä tempauksessa oli mukana jopa yli kolmekymmentä pop up -pistettä viihdyttämässä vierailijoita. Lisäksi erityisesti lasten iloksi keskustassa kierteli tapahtuman aikana pääsiäisnoitia, jotka jakoivat pieniä herkkuja torivieraille.

Raikasta pääsiäistunnelmaa lisäsi keskusta-aluetta koristaneet keltaiset ilmapallot, jotka väritti hyvin lumen alta paljastunutta keväistä maata.

Urho Broström oli saapunut torille yhdessä perheen ja kaveriperheen kanssa. Toritapahtuma oli ollut mieluinen, mutta yksi asia oli ollut hänelle yli muiden.

– Onnenpyörä oli paras asia torilla, Urho jakaa.

Hän keksi myös yhden kehitystoiveen tapahtumaan.

– Olisi hauskaa jos täällä olisi mukana pääsiäispupu, Urho tuumasi.

Tapahtuma kutsui luokseen paljon eri-ikäisiä pääsiäisen viettäjiä. Sisarukset Oskar ja Hertta Suoramaa tulivat viettämään pääsiäistä Uuteenkaupunkiin yhdessä mammansa Kerttu Rapalan kanssa.

He tulivat seuraamaan erityisesti Pookin liiterissä järjestettävää pääsiäisohjelmaa ja kertoivat, etteivät ole olleet monissa samanlaisissa tapahtumissa ennen.

– Nämä taisivat olla meidän kaikkien ensimmäiset noitien kokoontumisajot, Rapala kertoo innostuneena koko porukan puolesta.

Energian purkamiseksi Pookin sisäpihalle oli otettu ilahduttamaan pitkä hyppynaru, joka lisäsi aamupäivän riemua entisestään. Hyppynarulla hyppiminen kuuluukin Suoramaan sisarusten suosikki ulkoleikkeihin.

Pääsiäisen viettäjät olivat tyytyväisiä aurinkoisesta säästä, mutta kertoivat, ettei se vaikuttanut heidän lähtemispäätökseen.

– Me oltaisiin kyllä tultu säässä kuin säässä, Rapala kertoo.

– Toisaalta hyvä sää saattaa kyllä vaikuttaa kävijämäärään ja on ollut kiva kun on nähnyt täällä tuttujakin, Rapala lisää.

Porukan pääsiäisohjelmaan on tähän asti kuulunut vitsojen tekeminen sekä pääsiäismunien etsiminen.

– Suklaamunat on pääsiäisen paras herkku, sisarukset kertovat yhdessä hymyssä suin.

Torilla kojut keräsivät paljon ihmisiä ympärilleen, mikä miellytti torimyyjiä.

– Tänään on käynyt kuhina ja kauppa on käynyt hyvin, myymään tullut Paula Honkasalo kertoo.

Honkasalo saapui aamulla torille jo kahdeksan aikoihin normaalin toripäivän alkamisaikaan, vaikka tapahtuma alkoikin kymmeneltä aamupäivällä.

– Kyllä ensimmäinen asiakas oli jo ennen yhdeksää, Honkasalo paljastaa.

Hän kertoo käyneensä jo vuosia torilla myymässä, mutta hänen tämän vuoden ensimmäiseen myyntipäivään hän halusi osallistua teemapukeutuneena.

– Viime vuonna olin mukana tässä tapahtumassa ilman teemapukeutumista, mutta tänä vuonna halusin pukeutua noita-akaksi, Honkasalo naurahtaa.

Honkasalon kojulta voi löytää hänen itse tekemiään käsitöitä, niin villavaatteita kuin syötävääkin.

– Erityisesti punajuuri- ja kurkkusäilykkeet ovat saaneet suosiota, Honkasalo jakaa.

– Itse en mainosta myyntiäni mitenkään, luotan vaan siihen, että puskaradio puhuu tuotteideni puolesta, Honkasalo toteaa.

– Toki yleisesti tämän tapahtuman mainostaminen onnistui mielestäni hyvin, noitarouvaksi pukeutunut Honkasalo lisää.

Iiris Soininen