Lautta-alus Aura palaa Kustavin ja Iniön väliseen liikenteeseen

0
Lautta-alus Aura palaa Kustavin ja Iniön väliselle reitille toukokuussa.

Lautta-alus Aura palaa lauttavälille Kustavi-Iniö toukokuun puolivälissä. Liikenne jatkuu voimassa olevalla aikataululla. Muutos perustuu asiakkailta saatuihin palautteisiin ja lausuntoihin.

Lautta-alus Sterna siirrettiin Kustavi-Iniö -lauttavälille vuodenvaihteessa. Siirron tavoitteena oli sesonkiaikoina ruuhkaisen lauttavälin välityskyvyn parantaminen ajoneuvokapasiteetiltaan suuremmalla lautalla. Samalla aiemmin Kustavi-Iniö -lauttavälillä liikennöinyt lautta-alus Aura siirrettiin Korppoo-Norrskata -lauttavälille korvamaan lautta-alus Mergus.

Saatujen asiakaspalautteiden sekä Saaristoasiain neuvottelukunnan ja Paraisten kaupungin lausuntojen perusteella yleinen näkemys on, että lauttavaihdoksen myötä Kustavi-Iniö -lauttavälin palvelutaso on heikentynyt kapasiteetiltaan suuremmasta aluksesta huolimatta. Matkustamotilojen tason heikentymisen ja kahvion puutteen koetaan heikentävän palvelutasoa.

Tästä syystä Varsinais-Suomen ELY-keskus on päättänyt palauttaa lautta-alus Auran takaisin Kustavi-Iniö -liikenteeseen.

ELY-keskus on myös selvittänyt mahdollisuutta liikennetiheyden lisääminen Kustavi-Iniö -lauttavälillä mahdollista ruuhkaisina kesäkuukausina, kun saariston rengasreitti on auki. Tämän muutoksen toteuttaminen ei kuitenkaan ole mahdollista taloudellisista syistä.