Leinon ja Maikolan TPS lähellä mestaruutta

0
Sofia Leino on päässyt tällä kaudella tuulettamaan melko usein. Kuva: Ari-Matti Ruuska

Kahden Kalannin Pallo-65:n kasvatin Sofia Leinon ja Henrika Maikolan edustama Turun Palloseura on yhden voiton päässä salibandyn Suomen mestaruudesta.

TPS on voittanut kolmessa ensimmäisessä finaalissa Tampereen Classicin ja voi varmistaa mestaruuden jo lauantaina Ideaparkin Bläk Boksissa.

TPS voitti ensimmäisen finaalin peräti maalein 12–4. Leino teki joukkueensa kolmannen ja 11. maalin. Maikola syötti ensimmäisen Leinon maaleista.

Toisen ottelun TPS voitti numeroin 4–8. Tällä kertaa Leino iski 0–5- ja 4–8-maalit. Tyhjään maaliin lyödyn viimeisen osuman syötti jälleen Maikola.

Keskiviikkona kolmennesta finaalista Leino joutui jäämään sivuun, mutta numerot olivat samat kuin edellisessäkin ottelussa. TPS voitti Kupittaalla 8–4.

Maikola onnistui tällä kertaa maalinteossa, kun hän vei joukkueensa jo 6–1-johtoon 20 minuutin pelin jälkeen.

Pudotuspelien pistepörssissä Leino on neljäntenä. Hän on kahdeksassa ottelussa tehnyt 10 maalia ja syöttänyt kolme. Maikola on yhdeksässä ottelussa tehnyt pisteet 1+2.

Mikäli mestaruus ei vielä ratkea lauantaina, ovat seuraavat mahdolliset ottelut ohjelmassa sunnuntaina ja ensi viikolla keskiviikkona sekä lauantaina.

TPS voitti seurahistoriansa ensimmäisen salibandyn Suomen mestaruuden viime keväänä.