Leinon ja Maikolan TPS voitti SM-kultaa – Joukkue voitti sarjassa kaikki ottelunsa

0
Sofia Leino (vas.) ja Henrika Maikola juhlivat maalia syyskuussa pelatussa ottelussa KooVeeta vastaan yhdessä Veera Kuosmasen kanssa. KaPa-65:n kasvatit olivat ratkaisurooleissa myös finaaleissa. Kuva: Ari-Matti Ruuska

Kahden Kalannin Pallo-65:n kasvatin Sofia Leinon ja Henrika Maikolan edustama Turun Palloseura voitti lauantaina seurahistorian toisen Suomen mestaruuden.

Ratkaisevassa ottelussa TPS joutui tiukemmalle kuin kertaakaan tällä kaudella. Laura Rantanen ratkaisi Ideaparkin Bläk Boksissa pelatun ottelun jatkoajalla ajassa 68.41. TPS voitti Tampereen Classicin ottelussa 5–6 ja otteluvoitot menivät turkulaisille suoraan 4–0.

Classic siirtyi johtoon ajassa 55.28, mutta kalantilaiskaksikko tasoitti vain 13 sekuntia myöhemmin. Sofia Leino syötti ja Henrika Maikola tasoitti pelin.

Leino pelasi hyvät pudotuspelit ollen pistepörssin viides. Hän teki yhdeksässä ottelussa kymmenen maalia ja syötti neljä osumaa. Edellä oli peräti kolme TPS:n pelaajaa, joista Milla Nordlund takoi huimat 19+16 pistettä kymmenessä ottelussa.

Maikola pelasi kaikki kymmenen ottelua, joissa teki kaksi maalia ja syötti yhtä monta.

TPS voitti runkosarjassa kaikki 21 otteluaan ja sama tahti jatkui pudotuspeleissä. Puolivälierissä turkulainen FBC Loisto kaatui voitoin 3–0 ja välierissä EräViikingit koki saman kohtalon. TPS voitti myös Suomen cupin tammikuussa.

TPS voitti ensimmäisen finaalin peräti maalein 12–4. Leino teki joukkueensa kolmannen ja 11. maalin. Maikola syötti ensimmäisen Leinon maaleista.

Toisen ottelun TPS voitti numeroin 4–8. Tällä kertaa Leino iski 0–5- ja 4–8-maalit. Tyhjään maaliin lyödyn viimeisen osuman syötti jälleen Maikola.

Keskiviikkona kolmannesta finaalista Leino joutui jäämään sivuun, mutta numerot olivat samat kuin edellisessäkin ottelussa. TPS voitti Kupittaalla 8–4.

Maikola onnistui tällä kertaa maalinteossa, kun hän vei joukkueensa jo 6–1-johtoon 20 minuutin pelin jälkeen.

TPS voitti seurahistoriansa ensimmäisen salibandyn Suomen mestaruuden viime keväänä. Leino oli voittamassa mestaruutta myös viime keväänä, mutta FBC Loistosta TPS:ään siirtyneelle Maikolalle mestaruus oli ensimmäinen.