Liikennerikokset työllistivät poliisia pääsiäisenä

0

Poliisilla oli Lounais-Suomessa pitkäperjantain klo 18 ja pääsiäismaanantain klo 8 välisenä aikana yhteensä 1204 hälytystehtävää. Vastaava luku viime pääsiäiseltä oli 887, mutta huomattavan tehtävämäärän kasvun selittää oma-aloitteisten tehtävien lisääntyminen viime vuoteen verrattuna. Tällä tavalla poliisi on pyrkinyt ennalta estämään rikoksia ja näkynyt paikoilla, joissa yleisesti esiintyy häiriöitä.

Perjantaina Uudessakaupungissa Hiuntiellä nuoren miehen epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja vakavaan piittaamattomuuteen ajamalla henkilöautolla 77 km/h alueella, jossa suurin sallittu nopeus on 40 km/h. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon vakavan piittaamattomuuden perusteella.

Laitilassa Turuntiellä ikääntyneen miehen epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ohitustilanteessa perjantaina iltapäivällä. Miehelle mitattiin nopeus 140km/h alueella, missä suurin sallittu nopeus on 100 km/h. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Laitilassa lauantaina puolen päivän jälkeen poliisia vastaan ajoi nuori mies 114km/h alueella, missä suurin sallittu nopeus on 60 km/h. Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Lounais-Suomen poliisin silmin pääsiäinen sujui suhteellisen rauhallisesti. Aktiivisen liikenteenvalvonnan tuloksena liikennerikokset työllistivät poliisia erityisesti pitkäperjantaina ja lauantaina.

Päivävuoroissa poliisi valvoi yleistä järjestystä ja turvallisuutta oma-aloitteisten tehtävien kautta kattavasti koko alueellaan. Yövuoroissa häiriökäyttäytymistä esiintyi sekä ravintoloiden edustoilla että yksityisasunnoissa.

Pääsiäisen menoliikennettä valvottiin tehostetusti kiirastorstaista lähtien. Poliisia työllistivät erityisesti pitkäperjantaina ja lauantaina useat liikennerikokset. Ajokelin ollessa hyvä ympäri poliisilaitoksen aluetta mitattiin huomattava määrä törkeitä ylinopeuksia. Lisäksi poliisi pysäytti useita kortittomia kuljettajia sekä rattijuoppoja.