Lounais-Suomen poliisi partioi vappuviikonlopun vietossa

0

Poliisi ennakoi Lounais-Suomeen vauhdikasta vappua. Poliisipartiot valvovat yleistä järjestystä ja turvallisuutta kaupunkien keskustoissa ja vapun perinteisissä tapahtumissa.

– Siellä missä juhlaväen tiedetään kokoontuvan, siellä on myös poliisi, kiteyttää ylikomisario Joni Saarimäki Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Vappuaaton iltana ihmisiä kokoontuu Lounais-Suomessa perinteisesti suurempien kaupunkien keskustoihin ja vapunpäivänä puistoihin ja uimarannoille. Turussa etenkin ensimmäistä vappuaan viettävällä uudella kauppatorilla odotetaan liikkuvan runsaasti väkeä.

– Poliisille on ilmoitettu myös vapun aikaan järjestettävistä kulkueista ja yleisötilaisuuksista, joiden sujumista poliisi on myös varmistamassa, Saarimäki toteaa.

Perinteisesti vappu on poliisille kiireistä aikaa. Etenkin päihteidenkäytöstä aiheutuvat häiriötehtävät, pahoinpitelyt ja alaikäisten päihteidenkäyttö työllistävät poliisia.

Poliisi puuttuu vappuna aktiivisesti alle 18-vuotiaiden päihteidenkäyttöön. Asiasta ilmoitetaan aina kotiin ja tehdään myös lastensuojeluilmoitus.

– Alle 18-vuotias ei saa pitää hallussaan alkoholia eikä tupakkatuotteita. Nuorten keskuudessa trendaava sähkötupakka eli vape on myös kiellettyä – oli siinä nikotiinia tai ei. Tämä on hyvä muistaa, Saarimäki sanoo.

Poliisi toivoo lounaissuomalaisilta rauhallista vapun juhlintaa.

– Vappu on ilon ja kevään juhla, ja sitä kannattaa myös viettää hyvällä mielellä. Jos alkoholi kuuluu vappujuomiin, on sitä parempi nauttia maltilla ja vastuullisesti, Saarimäki muistuttaa.