Maakuntahallitus perustaa teollisuuden rakennemuutostyöryhmän

0
Autotehtaan vähennystarve on noin tuhat työntekijää.

Varsinais-Suomen maakuntahallitus päätti perustaa Varsinais-Suomeen teollisuuden rakennemuutostyöryhmän. Ryhmän puheenjohtajana toimii maakuntahallituksen puheenjohtaja Ville Valkonen. Päätöksen taustalla on Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehtaan lähes tuhatta henkeä koskevat irtisanomiset ja lomautukset.

– Valmet Automotive on niin merkittävä yritys, että sen haasteet koskettavat koko Varsinais-Suomea. Nyt on tehtävä kaikki mahdollinen, jotta alue selviytyy tästä isosta muutoksesta ja mahdollisimman moni nyt työnsä menettävä löytää uusia mahdollisuuksia Varsinais-Suomesta, toteaa Valkonen.

Varsinais-​Suomessa toimii jo Turun seudun työllisyyden edistämisen kuntakokeilu. Mukana kokeilussa ovat Turku,​ Uusikaupunki,​ Laitila,​ Paimio ja Sauvo. Tilannekuvan ja riittävän laajan toimijajoukon muodostamiseksi on kuitenkin perusteltua koota laajempi rakennemuutosryhmä. Keskeisessä roolissa ryhmässä ovat mm. Valmet Automotive,​ muut palveluyritykset,​ kunnat,​ TE-​toimisto,​ Ely-​keskus,​ työ-​ ja elinkeinoministeriö,​ maakunnan liitto,​ koulutuksen järjestäjät,​ alueelliset kehittämisyhtiöt sekä työmarkkina-​ ja elinkeinojärjestöt. Muutosneuvotteluiden suorat vaikutuksen kohdistuvat Varsinais-​Suomen lisäksi Satakuntaan.

Rakennemuutosryhmän toiminta on tarkoitus käynnistää välittömästi. Ryhmä laatii toimenpidesuunnitelman yhteistyössä Turun seudun työllisyyden kuntakokeilu -​ohjausryhmän kanssa.