Made in Taiwan ja Suomen vaalit

0

Miksi tällainen otsake? Kysymys on tämän päivän uutisista ja maailmanrauhan uhasta. Tällä hetkellä Ukrainassa käydään sotaa olemassaolosta ja koko Euroopan puolesta. Suomessa oli valtiolliset vaalit, joissa huolestunut kansa äänesti kasvavaa velkaa vastaan. Tätä asiaa kaikki puoluejohtajat eivät näytä tajuavan, ja vaikeaa sitä on ymmärtää tavallisten kansalaistenkin, jotka ovat omasta mielestään jääneet häviölle.

Tällä hetkellä Kiina on maailmanpolitiikan temppelinharjalla. Se on mm. rahoittanut Afrikan maataloutta ja ostanut sataman Saksasta. Kiina näyttää olevan myötämielinen Venäjälle, mutta ei auta sitä liikaa. Kiina katselee nyt maailmaa ylhäisestä yksinäisyydestään ja sillä on siihen varaa, koska siellä on paljon ahkeria ihmisiä.

Kiina on uhannut Taiwania. Kiina katsoo, että Taiwan kuuluu sille ja Kiina on nyt uhka Taiwanille. Tilanne muistuttaa aikaa Suomen talvisodan edellä, jolloin Neuvostoliitto piti Suomea etupiiriinsä kuuluvana. Neuvostoliiton ja Suomen ja Kiinan ja Taiwanin asukaslukujen voimasuhteetkin ovat suunnilleen samanlaiset eli noin 50-kertaiset.

Suomen talvisodasta alkoi toinen maailmansota. Jos Kiina hyökkää Taiwaniin ylivoimansa turvin, siinä voi käydä kuten kävi Neuvostoliitolle Suomen talvisodassa. Taiwanin tueksi voivat tulla Etelä-Korea, Japani ja USA. Suursodan vaara on ilmeinen.

Suomi on näissä kuvioissa pikkutekijä, mutta Suomen vaaleissa kansa äänesti valtionvelkaa vastaan ja tätä kansan tahtoa myös hävinneet puolueet ovat velvollisia toteuttamaan. Tämä siksi, että kestäisimme mahdollisia tulevia aikoja.

Maailmantalouden näkymät ovat epävarmat ja se tietää sitä, että oma tontti pitäisi olla kunnossa.

Kauno Pietilä

Kalanti

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän