Mauri Kontu on tyytyväinen omaan äänimäärään, mutta ei puolueen

0
Mauri ja Sinikka Kontu seurasivat eduskuntavaalien tuloslaskentaa yhdessä perheen ja tukijoukkojen kanssa.

Keskustan eduskuntavaaliehdokas, kalantilainen yrittäjä Mauri Kontu on tyytyväinen omaan äänimääräänsä. Ensimmäistä kertaa eduskuntavaaliehdokkaana ollut Kontu sai ääniä 3470.

– Äänimäärä on sitä luokkaa mitä etukäteen arvelinkin. Paikallisesti tulos oli hyvä, mutta Turun suunnalta ääniä olisi pitänyt kerätä enemmän, totesi Kontu.

Kontu oli äänissä ykkönen niin Uudessakaupungissa, Laitilassa kuin Pyhärannassakin. Keskustan varsinaissuomalaisista ehdokkaista Kontu keräsi toiseksi suurimman äänipotin. Suurimman äänimäärän sai luonnollisesti samasta vaalipiiristä ehdolla ollut puolueen puheenjohtaja Annika Saarikko .

Keskustan ehdokkaita äänesti näissä vaaleissa 8,4% Varsinais-Suomen vaalipiirin äänestäjistä. Puolueen kannatuksesta suli yli 6000 ääntä edellisten eduskuntavaalien tulokseen verrattuna. Näin puolue menetti vaalipiirin toisen kansanedustajan paikan, eli eduskuntaan pääsee vain Saarikko.

– Luonnollisesti puolueen heikko menestys harmittaa ja se, että menetimme yhden kansanedustajan paikan. Keskustan viesti ei nyt tavoittanut äänestäjiä riittävästi ja ehkä hallitusvastuu on osaltaan syönyt puolueen kannatusta, sanoi Kontu.

Eduskuntavaalien eteen Mauri Kontu teki vaalitiiminsä kanssa töitä yli 7 kuukautta. Pitkään politiikassa mukana ollut Kontu totesi eduskuntavaalien olleen muihin vaaleihin verrattuna erilainen, työläs mutta mielenkiintoinen kokemus.

– Minulla on ollut loistava vakkasuomalainen porukka tekemässä tätä vaalityötä yhdessä kanssani. Heille kaikille iso kiitos. Erityiskiitos vaimolleni Sinikalle , ilman hänen tukeaan en olisi ehdokkaaksi lähtenyt, sanoi Kontu.

Luonnollisesti Mauri Kontu halusi välittää myös lämpimät kiitokset kaikille häntä äänestäneille.