Musiikkiluokat lauloivat kevätiloa lapsille

0
4B -ja 6B-musiikkiluokkien esittämä "Skidimandinke" sai myös yleisön tanssimaan laulajien mukana.

Keskiviikkoaamuna Pohitullin palloiluhalli täyttyi sadoista lapsista, erilaisista naamiaisasuihin pukeutuneista esiintyjistä ja ennen kaikkea kauniista sävelistä. Uudenkaupungin yhtenäiskoulun musiikkiluokat järjestivät kaupungin varhaiskasvatuksen lapsille puolituntisen lastenkonsertin.

Katsomot täyttyivät hymyssä suin olevista 3–7-vuotiaista päiväkotilaisista sekä parin koulun 1–2.-luokkalaisista, kun musiikkiluokkalaiset esittivät erilaisia tunnettuja lastenlauluja pienien näytelmien säestämänä.

4B-musiikkiluokan opettaja Henna-Mari Karlsson kertoi, että pitkän tauon jälkeen musiikkiluokat pääsevät järjestämään konsertin päiväkotilaisille. Joulun alla musiikkiluokat järjestivät joulukonsertin, mutta koronan takia luokat ovat pääsääntöisesti joutuneet soittamaan vain omissa luokissaan.

– Tosi kivaa, että tällainen on nyt ylipäätään mahdollista. On se oppilaillekin kivaa harjoitella, kun edessä on oikea konsertti, Karlsson tuumi ennen konserttia.

Konsertin teema pyöri vahvasti lastenlaulujen ympärillä. Alakoulujen luokat esittivät pienille suunnattuja lastenlauluja, kuten esimerkiksi ”Tuku, tuku lampaitani” ja ”Viisi pientä sammakkoa”.

Esityksiin kuului myös itse lampaat ja sammakot, sillä luokkalaiset olivat pukeutuneet erilaisiksi eläimiksi ja näyttelivät kappaleiden tarinoita.

Yleisö sai myös osallistua laulamiseen sekä tanssimiseen. 4B- ja 6B-luokkien esittämä ”Skidimandinke”-kappale saikin päiväkotilaiset taputtelemaan rytmikkäästi käsiään sekä heiluttamaan niitä ilmassa.

Yläkoulun luokat esittivät vaikuttavan tulkinnan tv-sarja Game of Thronesin tunnusmusiikista. Oppilaat säestivät kappaletta komeasti niin pasuunojen, saksofonien kuin huilujen kera.

Yksi konsertin kohokohdista taisi olla päiväkotilaisten toivebiisiin esittäminen, joka oli Fröbelin Palikoiden ”Piipaa autot”. Konsertin päätti Risto Räppääjä -elokuvista tuttu ”Elämä ei ole hassumpaa”.

Esitysten jälkeen lapset alkoivat tehdä matkaansa kohti omia päiväkotejaan ja koulujaan. Jos kevätaurinko ei jo tarpeeksi piristänyt päivää, niin viimeistään konsertti toi kaikille hyvää mieltä keskiviikkoon.