Muutoksia kaupunkisuunnittelun henkilöstöön – Henkilöstömäärä vähenee ja titteleitä selkeytetään

0
Uudenkaupungin kaupunkisuunnittelun henkilökunnan vakansseja muutetaan.

Viime viikon maanantain kaupunginhallituksessa käsiteltiin kaupunkisuunnittelun henkilöstöratkaisuja. Kaupunginhallituksen tiistaina lehdistölle pidetyssä infossa ei mainittu, että asiasta äänestettiin, joten torstain lehteen mennyt juttu oli kirjoitettu sen tiedon varassa. Oikeasti kaupunginhallituksessa asiasta äänestettiin ja pidettiin neuvottelutauko.

Kaupunginhallituksen päätösehdotuksena oli, että se perustaisi uudet maanmittausinsinöörin sekä yhdyskuntasuunnittelijan toimet. Lisäksi kaupunginhallitus muuttaisi kiinteistöinsinöörin nimikkeen kaupungingeodeetiksi, kaavasuunnittelijan nimikkeen kaavoitusarkkitehdiksi ja suunnittelijan nimikkeen arkkitehdiksi.

Lisäksi kaupunginhallitukselle ehdotettiin, että se lakkauttaisi paikkatietoavustajan, hanke- ja rakennesuunnittelijan ja suunnittelijan vakanssit.

Lisäksi kaupunginhallitukselle ehdotettiin, että kaupunkisuunnittelun lupasihteerin vakanssi siirrettäisiin rakennusvalvontaan ja ympäristönsuojeluun ja toimenkuva muutettaisiin rakennusvalvonnan ja ympäristönsuojelun tehtäväksi.

Kaupunginhallituksen kokouksessa Seppo Nikula (kok.) esitti, että kaupunkisuunnittelun henkilöstöratkaisut palautetaan uudelleen valmisteltavaksi ja, että asiasta päätettäisiin vasta hallintosääntöuudistuksen jälkeen. Jari Valkonen (ps.) kannatti Nikulan esitystä. Kaupunginhallitus piti viiden minuutin neuvottelutauon.

Asiasta äänestettiin ja tuloksella 6–5 asian käsittelyä jatkettiin ja lopulta kaupunginhallituksen alkuperäinen päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Alkuperäisen päätösehdotuksen puolesta äänestivät Kari Koski (sd.), Merja Koski (sd.), Heli-Päivikki Laurén (sd.), Janne Sjölund (sd.), Hanna Vuola (kesk.) ja Raimo Löfstedt (kok.). Nikulan ehdotuksen puolesta äänestivät Rauno Aaltonen (kesk.), Laura Kontu (kok.), Valkonen ja Sami Virtanen (ps.).

Juttua päivitetty kauttaaltaan 2.5. kello 15.15 ja lisätty tieto äänestyksestä.