Nystarsin naiset varmistivat sarjanousun

0
Mustapaitainen Nystarsin naisjoukkue selvitti lauantaina ratkaisevan karsintaottelun FBC Remixiä vastaan kunnialla ja pelaa ensi kaudella valtakunnan kakkostasolla. Kuva Pohitullin karsintaottelusta 26.3.

Nystarsin naisjoukkue kesti hyvin ratkaisuottelun paineet ja kukisti lauantaina vieraissa FBC Remixin selvin numeroin 8–2. Voitto tiesi sarjapaikkaa ensi kaudeksi salibandyn kymmenen joukkueen ykkösdivariin eli valtakunnan kakkostasolle.

Nystars voitti edellisenä viikonloppuna ensimmäisen karsintaottelun Isossakyrössä puhtaasti 6–0, mutta kotiottelussa sunnuntaina vieraat pääsivät yllättämään tiukassa pelissä.

Ratkaiseva peli oli kuitenkin selvää Nystarsin hallintaa. Julia Hakanpää ja Klinta Martinjekaba osuivat avauserän puolivälissä lähes peräkkäisissä hyökkäyksissä ja erän lopulla Martinjekaba vei Nystarsin ylivoimalla jo 3–0-johtoon.

Kotijoukkue kavensi toisen erän puolivälissä, mutta hetki siitä niin Riikka Laato iski ylivoimalla ja heti perään Liina Hyytiä vei tasakentällisin Nystarsin jo turvalliseen 5–1-johtoon.

Päätöserässä Remix kavensi, mutta Riikka Laato kuittasi ja lopussa vielä Liina Hyytiä ja Riina Rantanen tekivät tyhjiin loppunumerot 8–2, kun Remix yritti ilman maalivahtia.

Nystars ja edeltävä KaPan naisjoukkue on useana vuonna aiemmin tavoitellut sarjanousua ja muutaman kerran se on ollut lähellä, yhden ottelun päässä, mutta nyt haave toteutui.

Sarjan alku ei lähtenyt käyntiin lupaavasti ja paikka nousukarsintoihin ratkesi vasta päätösturnauksessa, mutta hyvä kevätvire siivitti joukkueen astetta ylemmäs.

– Hieno juttu. Nousu valtakunnan kakkostasolle tietää ainakin lisää pelitapahtumia Uuteenkaupunkiin, sillä kymmenen joukkueen sarja pelataan erillisinä otteluina kaksinkertaisena sarjana, sanoo Nystarsin puheenjohtaja ja naisten managerina toiminut Sami Virtanen .

Ottelutapahtuman suhteen tulee jonkin verran tiukempia vaatimuksia, mutta Pohitulli kelpaa pelipaikaksi, kunhan jokaista ottelua varten kentälle levitetään salibandymatto.

– Seuran junioripojat pelaavat ensi kaudella myös matolla ja täytyy toivoa, että saamme järjestettyä pelit samoiksi päiviksi, jotta kaikki aika ei kulun maton levittämiseen ja keräämiseen.

Tulevan kauden osalta joukkue on normaaliin keväiseen tapaan tässä vaiheessa vielä levällään. Virtanen sanoo, että ihan lähiaikoina pidetään palaverit ja lähdetään kokoamaan ensi kauden tiimiä.

– Nykyvalmentajilla on ymmärtääkseni halua jatkaa. Joukkueesta joku ehkä lopettaa, joku lähtee opiskelun tai työn perässä muualla. Omista junioreista ja kakkoseen nousseesta naisten kakkosjoukkueesta nostetaan varmaan pelaajia ykkösen rinkiin, mutta apuja tarvitaan kyllä ulkopuoleltakin.

Mahdollisuus pelata valtakunnan kakkostasolla houkuttelee toivottavasti pelaajia kauempaakin. Toisaalta pelaajamarkkinoita kiristää se, että naapuriseura Mynämäen SBS Wirmo nousi myös naisten ykköseen.

– Tavoite on kuitenkin saada kokoon nippu, joka pitää paikkansa ykkösessä. Laadukasta naisten salibandyä on ensi kaudella joka tapauksessa tarjolla Uudessakaupungissa usein.

Jussi Arola