Nystarsin P12-joukkueen kausi on loppuhuipennusta vaille valmis

0
Rasmus Soini, Santeri Soini ja Vili Suorauma ovat vartioineet useamman joukkueen maalia tällä kaudella.

Nystarsin 12-vuotiailla pojilla on ennen kesätaukoa edessään vielä kauden huipennukset. Poikia on noin 30, mutta jokainen on saanut kauden aikana omalle tasolleen sopivia pelejä.

– Meillä on iso joukkue, joka on jaettu kahtia. Kilpatason joukkue voitti sarjansa ja he pelaavat loppuhuipentuman Kalannissa. Harrasteporukassa kehitystä on tapahtunut paljon kauden aikana, kehuu vastuuvalmentaja Sami Soini .

Kalantiin saapuu alkusarjasta tuttu TPS Musta, jonka Nystars kaatoi jo kahdesti keväällä sekä kaksi seuraa Sisä-Suomesta, TFT Toijalasta ja Classic Tampereelta.

– Mielenkiintoista nähdä Sisä-Suomen ja Länsirannikon kohtaaminen. Siitä lähdetään, että Länsirannikko vie, Soini uskoo.

Samana viikonloppuna myös haastajajoukkueella on kauden loppuhuipennus Turussa. Osa pelaajista on ollut mukana molemmissa joukkueissa ja esimerkiksi koko maalivahtinelikko on pelannut tasaisesti otteluita ristiin.

Vili Suorauma , Rasmus Soini ja Santeri Soini vartioivat maaleja poikien harjoituksissa tiistaina. Neljäs maalivahti Rasmus Johansson ei ollut tällä kertaa paikalla, mutta peleissä hän on saanut vastuuta yhtä paljon kuin muutkin.

– Kaikki neljä maalivahtia ovat ottaneet steppejä eteenpäin, Sami Soini kehuu.

Nelikkoa on pitänyt hiessä oman ikäluokan pelien lisäksi myös P13- ja P14-ikäluokkien ottelut. Jotta kauden lopetus ei olisi liian helppo, ovat myös P13-sarjassa viimeiset pelit edessä.

Kauden aikana on ollut hauskaa, vaikka pelejä on kertynyt runsaasti. Santeri ja Rasmus ovat huomanneet, että vanhempia poikia vastaan pelit ovat kovempia kuin omassa ikäluokassa.

– Jännittää, että miten pelataan niitä vastaan, Santeri sanoo tulevasta oman ikäluokan turnauksesta, jossa vastassa on kaksi ennalta tuntematonta joukkuetta.

Rasmukselle on jäänyt mieleen kaudesta yksi torjuttu rangaistuslaukaus, joka siivitti joukkueen voittoon. Muuten pojat eivät nosta esille yksittäisiä hetkiä, vaan hyvän joukkueen ja hengen.

Edellisellä kaudella vastuu jakautui KaPassa Soinin veljesten kesken, nyt kilpailua ja samalla toisten tsemppaamista on ollut enemmän.

– Neljälle maalivahdille oli reilut 70 peliä. Vastuuta on tullut, Sami Soini kuvailee.

Rasmus ja Santeri ovat saaneet maalivahdin opit jo kotoa isältään. Santeri ryhtyi maalivahdiksi, kun joukkueessa kysyttiin, kuka haluaa maaliin.

– Olin niin huono kenttäpelaajana, niin halusin kokeilla maalivahtina, Vili puolestaan myöntää.

Kymmenestä ottelusta Nystars voitti keväällä kahdeksan ja nappasi selvän voiton.

– Kevätkausi oli aika haastava, oli kovia joukkueita vastassa, mutta kahtena viimeisenä viikonloppuna tuli kaksi voittoa ja tasapeli, Sami Soini kertoo.

Syksyllä sarjassa pelasi vain neljä joukkuetta, mutta keväällä vastustajia tuli alemmasta sarjasta kaksi lisää.

Noin puolet joukkueesta on entisiä USB:n ja toinen puolikas KaPan pelaajia.

– Hyvin on lyöttäydytty yhteen. Ei ole ollut mitään USB- tai KaPa-leirejä, vaan on kannettu Nystarsin paitaa ylpeydellä. Moni myös tuntee toisensa toisista harrastuksista, Soini tietää.

Isolla ryhmällä pitää olla paljon valmentajiakin ja P12-pojilla on yhteensä peräti kuusi valmentajaa, kaksi joukkueenjohtajaa ja rahastonhoitaja.

Lisäksi Soini kiittelee vanhempia ja yhteistyökumppaneita, joita ilman homma ei toimisi.

Soini on itse mukana myös Nystarsin hallituksessa. Hän näkee, että laji voi tällä hetkellä kaupungissa hyvin.

Naisten ykkösjoukkueen sarjanousun myötä seura saa enemmän näkyvyyttä ja toivottavasti myös tuloja, jotka heijastuvat koko seuraan.

Soini on itse pelannut viisi kautta maalivahtina Shadowsissa, josta siirtyi seuran toiminnan loppumisen jälkeen KaPaan ensin maalivahdiksi ja sitten maalivahtivalmentajaksi.

Jatkossa Soini aikoo keskittyä enemmän jälleen maalivahtien valmentamiseen, mutta toivoo myös P12-pojille parasta tulevaisuuteen.

– Mennään kausi kerrallaan. Toivottavasti saadaan kaksi joukkuetta pidettyä, Soini toivoo ja muistuttaa, että iän karttuessa harrastajamäärät yleensä pienenevät.

P12-poikien kauden loppuhuipentuma pelataan lauantaina 22.4. Kalannin urheilutalolla.