Santtiorannan leirintäalue aukeaa huomenna – Kahvilatarjonta laajenee hieman

1
Yrittäjä Tapio Pääkkö sekä työntekijät Siiri Kivinen ja Julia Saarinen kunnostivat viikolla Santtiorannan leirintäaluetta käyttökuntoon.

Santtiorannan leirintäalue avaa ovensa matkailijoille sekä vieraille huomenna. Yrittäjä Tapio Pääkkö on työntekijöidensä kanssa siistinyt ja ehostanut leirintäaluetta viime viikkoina, jotta kaikki olisi valmista vapuksi.

– On tämä aina omanlaisensa operaatio valmistella paikkoja, mutta samalla se on hyvän tuulen touhua. Työkaverit ovat innoissaan, kun kohta alkaa työt. Perjantaina kaikki on valmista, Pääkkö vakuuttaa.

Yrittäjälle on nyt alkamassa kolmas kesä leirintäalueen vastaavana. Vaikka kolmas vuosi on vielä uuden opettelua, ei suunnitelmissa ole tuoda sen isompia muutoksia leirintäalueen konseptiin. Kahvilapalveluihin on tulossa pientä hiomista ja muutosta.

– Haluamme tuoda tarjontaa hintaluokaltaan edullisempaan päähään, jotka ovat myös helppoa purtavaa. Alamme esimerkiksi paistamaan vohveleita jäätelökioskissa sekä makkaraperunat tulevat uutena.

Pääkkö kertoo, että taustalla on yleinen kustannusten nousu, mikä väkisinkin nostaa hieman hintoja kahvilan puolella, mutta ei kuitenkaan merkittävästi.

Kesän aikana Santtiorannassa järjestetään viimevuotiseen tapaan maanantaisin lasten leikkipäivä. Kesäohjelmaan kuuluu myös musiikkia muun muassa Rami Rafaelin , Luca Sturniolon ja Sanna Arellin toimesta.

Yksi iso tapahtuma, joka yrittäjällä on mielessä järjestää leirintäalueella, on vuotuiset varhaisperunakarnevaalit.

– Alustavasti sovimme Anssi ja Hanna-Leena Väättästen kanssa, että vuorovuosin järjestäisimme tapahtuman kaupungissa ja heidän tilallaan. Aiemmin se on järjestetty Pakkahuoneella, mutta ehkä mieluummin haluaisin sen tänne ja kokeilla, miten se voisi toimia.

Pakkahuoneen kahvio avasi tälle vuodelle ovensa kaksi viikkoa sitten. Aurinkoinen ja lämmin sää on suosinut kahvion avauspäiviä, mikä on miellyttänyt yrittäjää. Alkuviikon viileämpi keli on kuitenkin heti näkynyt kassassa.

– Maanantaina meidän asiakasmäärä verrattuna edelliseen hiljaisempiin päivään oli aika merkittävä, Pääkkö toteaa.

Kuten Santtiorannassa, myös Pakkahuoneella turvaudutaan tuttuun kaavaan konseptin suhteen eikä dramaattisia uudistuksia ole tullut. Kahvilan tarjontaa on pyritty niin ikään kehittämään.

– Meillä on baristapisteellä tarjolla useita erilaisia haudutettuja teitä, joilla pyritään vastaamaan toiveisiin, joita ollaan teen juojilta kuultu. Palveluvalikoima laajenee hieman.

Sesongin aikana kahviotilassa näyttäytyy neljä eri taiteilijaa, joista Pääkkö haluaa mainita Lasse Jänneksen , jonka teoksia on esillä toukokuun lopusta heinäkuun alkuun.

– Hän maalasi joskus yhteiskunnallisista vaikuttajista muotokuvia, mutta on nyt ollut pitkään maalaamatta. Olen viime vuoden lopusta lähtien seuraillut, millaisia teoksia hän on maalannut ja olen ihan fiiliksissä niistä, Pääkkö kertoo.

Muut taiteilijat ovat Markus Kotiranta, Heidi Ahvenainen ja Pentti Koivikko.

Juhannuksen jälkeisenä keskiviikkona alkavat iltatorit ovat kuitenkin Pääkön mielestä se kesän suola, mitä hän on kaivannut talven jälkeen.

– Ne ovat iso osa minun kuin myös kaupunkilaisten elämää. Siellä tapahtuu paljon kivoja kohtaamisia.

Iltatorien lisäksi Pakkahuoneella järjestetään muun muassa juhannusaaton after workit, Mansikkakarnevaalit, venetsialaiset, terassin after workit, Bingo Perjantai sekä Puupaatei Pakkahuoneel.

1 KOMMENTTI

  1. Hienoa Tapio!
    Sinulla on ideoita ja saat asioita tapahtumaan!
    Tuo kyllä houkuttelee vierailemaan Santtionrannassa vaunun kanssa vaikka oonkin U:kilainen. Ja tänä kesä tulenkin!

Kommenttien lisääminen on estetty.