Suomi 2023, onko näin? On

0

Suomessa on 250 000 pitkäaikaistyötöntä. Sinä päivänä, kun Suomessa ruvettiin maksamaan työttömyyskorvaukset ja muut avustukset sohvalle ilman mitään työvelvotetta, astuttiin pahasti tyhjän päälle. Toisin sanoen työttömät saavat katsoa sohvallaan sohvaperunoita tv:stä tekemättä mitään.

Aikaisemmin työttömille järjestettiin erilaisia hätäaputöitä avustusten saamiseksi. Ihmiset kokivat tekevänsä hyvää ja kuuluvansa yhteiskuntaan.

Työttömyysavustukset ovat tärkeitä hädässä oleville ihmisille tietenkin, mutta niiden saamiseksi tulisi tehdä jotakin työtä sitä vastaan, ihan sama mitä. Roskien keräämistä, (minä kerään lionsklubilaisteni kanssa joka kevät kaikki roskat Kuhmon teiden varsilta), lupiinien perkaamista teiden varsilta jne.

Ellei mitään työtä löytyisi, riittäisi, että jokainen liikkumaton ihminen velvoitettaisiin kävelemään ja ulkoilemaan pari tuntia päivässä. Viisaat ovat laskeneet, että jo muutaman kilometrin kävely päivässä säästää muutamia miljardeja terveysmenoissa. Ilmaista rahaa ei ole, sen eteen tulisi aina tehdä jotain. Näitä avustusten saajia ei saa unohtaa.

Tämä ajatukseni tyrmätään tietysti siksi, että organisointi tulee maksamaan ja on hankalaa. Kyllä, mutta loppujen lopuksi aktivoimalla työttömiä ja huomioimalla heitä, he helpommin hakeutuvat takaisin työelämään. Nykyinen malli passivoittaa ihmisen lopullisesti ja alkaa loputon työttömyyskierre.

Kukaan kansanedustaja ei uskalla ottaa esille esimerkiksi tällaista hienoa ehdotusta eikä montaa muutakaan, koska se saattaa vaarantaa paikan seuraavissa vaaleissa. Onko kansanedustajalle ensisijaisesti tärkeintä toimia siten, että pesti uusiutuu, voi olla.

Kevään eduskuntavaaleissa kokoomus ja perussuomalaiset voittivat komeasti. Jo etukäteen Sanna Marin ilmoitti taktisena vetonaan, ettei lähde persujen kanssa hallitukseen. Hän yritti kampittaa persuja vaalissa. Ääni persuille menee hukkaan. Tempullaan demarit menestyivät, mutta samalla hän ajoi hallituskaverinsa kontalleen. Kepu, vihreät ja vasemmistoliitto astuivat ansaan.

Vaalien alla Marin ripitti Orpoa kokonaisen kuukauden. Orpo haukkui vasemmistohallituksen politiikan tuonelaan. Nyt kun vaalit ovat ohi, Marin onkin taas tunkemassa Orpon kanssa käsi kädessä hallitukseen. Sanon minä hohtimet.

Jos näin käy, mikään ei muutu, vaikka kansalaiset tyrmäsivät Marinin hallituksen politiikan. Vaalien tuloksen kannalta ainoa oikea ratkaisu on kopun ja persujen johtama hallitus. Mikäli kopu muodostaa hallituksen demareiden kanssa, persujen 46 kasanedustajaa ja sadat tuhannet äänestäjät petetään. Selitykseksi ei riitä: hallitusohjelma vaati tätä.

Ihmettelen, mitä kepussa ajatellaan. Kepu oli vasemmistohallituksessa neljä vuotta peesaamassa vasemmistoa ja vihreitä. Surkeasti kävi, kannatus romahti. Nyt he ovat menossa oppositioon. Se on oikein, mikäli kopu ja demarit muodostavat hallituksen.

Kuitenkin he ovat menossa oppositioon, vaikka kopu ja persut tekisivät hallituksen. Siinä taas ei ole mitään järkeä mennä oppositioon demarien ja vasemmistoliiton kanssa. Eli turmion politiikka oppositiossa yhdessä vasemmiston kanssa jatkuu ja ainoana kärsijänä jälleen olisi kepu.

Kepu on tehnyt Vanhasen hallituksen jälkeen (vuonna 2001) ainoastaan virheellisiä päätöksiä. Silloin keskustalla oli 51 paikkaa eduskunnassa. Nyt olisi mahdollisuus korjata ryvettynyttä mainetta.

Eli kopu, persut ja kepu muodostavat porvarihallituksen. Siitä hyötyisi kopu, persut ja eniten kepu ja Suomen kansa.

Tapio Lipsonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän