Talkootyöllä kenttä kuntoon

0
Harjoitusten alkua aikaistettiin ainakin viikolla talkootöiden ansiosta.

Oikukkaat säätilojen käänteet pakottivat jalkapallon ystävät miettimään uusia ratkaisuja. Keinonurmen päälle satanut lumikerros oli niin paksu, että kauden aloitus oli viivästymässä todella paljon. Ei muuta kuin lumikola kauniiseen käteen ja hommiin. Neliö kerrallaan vihreää kentän pintaa tuli näkyville.

– Tuntui todella kivalta, kun tuollaista talkoohenkeä vielä löytyi. Meitä oli useampana päivänä eri ikäkausijoukkueista ja johtokunnasta porukkaa töissä ja sitten viikonloppuna yli kymmenen hengen porukalla saatiin urakka päätökseen. Kenttä on nyt kunnossa ja treenit pääsevät alkamaan, UPK:n puheenjohtaja Tommi Sippel ilakoi.

Sippel oli jutellut erään laitilalaisen valmentajan kanssa viikonloppuna ja naapuripitäjässä lunta on vielä runsaasti ja treenien alku viivästyy. UPK:n talkootyö oli junioreille iso kädenojennus, sillä ensimmäisillä porukoilla alkaa sarjapelit jo ensi viikolla. Näin saatiin muutamat lisätreenit ennen tosipelejä.

– Veikkaisin, että noin viikolla edistettiin harjoitusten alkua tällä työllä, Sippel arveli.

Haasteita riittää siltikin. UPK on yksi suurimmista nuorten liikuttajista kaupungissa ja kaikki joukkueet joutuvat harjoittelemaan vielä pitkään yhdellä kentällä, joka on vanhimmille junnuille sekä aikuisille liian pieni. Joukkueita on niin paljon, että harjoitusvuorojen saaminen kaikkia tyydyttävään muotoon on vaikeaa.

– Jännityksellä odotellaan, milloin nurmikentät saadaan auki. Täysimittainen keinonurmikenttä olisi äärimmäisen tärkeä meille. Siellä pääsisi myös isommat juniorit pelaamaan ja harjoittelemaan heille tarkoitetulla kentällä. Olosuhteissa annamme tasoitusta muille seuroille, Sippel muistutti.

Harrastajamäärät ovat edelleen hienoisessa nousussa, sillä pieniä futareita on niin paljon. UPK:n perinteinen jalkapallokoulu tullaan järjestämään tänäkin vuonna kesän alussa. Seura on myös vuosien tauon jälkeen järjestämässä valmentajille koulutusta, jonka tulee Raumalta pitämään Pallo-Iirojen valmennuspäällikkö Kimmo Hörkkö .

– Haluamme antaa valmentajillemme lisäeväitä lajitaitoihin. Monella valmentajalla on paljon kokemusta valmennuksesta muissa lajeissa, mutta itse futiksesta on vähemmän kokemusta, Sippel kertoi.

Miesten joukkue aloittaa kautensa huhtikuun lopussa. Sarjataso on viime vuoden tapaan viitosdivari. Naisten joukkue on puolestaan nelosessa.

Juha Laine