Terveyskeskukseen tarvitaan liikennöintiä

0

Terveyskeskus on kaukana kaikkialta. Autottomille se on ongelma, jos ei jaksa kävellä tai pyöräillä. Taksilla pääsee, mutta siihen ei useimmilla ole varaa. Pitää olla ystävällisiä naapureita, sukulaisia ja tuttuja kyyditsemään. Kela-korvaus ei ulotu lyhyisiin matkoihin.

Jos pitäisi käydä terveyskeskuksessa kerran viikossa syystä tai toisesta, niin miten sen järjestää?

Taksit voisivat keksiä ratkaisun esim. liikennöimällä sinne tai sieltä säännöllisesti erikoishintaan. Taksithan saavat nykyään määritellä hintansa, näin olen ymmärtänyt. Tai tekisivät kyytejä kaverihintaan.

En ole taksi enkä ajattele taksin tavoin, mutta heillä olisi tuhannen taalan paikka ratkaista yksi Ugin autottomien liikkumisongelmista. Ne kuuluisivat päättäjille, mutta heillä kaikilla on auto eivätkä siksi näe muiden asukkaiden arkisia vaikeuksia.

Valtuustoon pitäisi saada myös autottomia.

Pirkko Arstila

jalkakipuinen autoton

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän