Timo Helin kolmas Sauvon suurkilpailussa

0
Vakkarastilaiset taistelivat hyvin Sauvon rasteilla. Timo Helin sijoittui lauantaina kolmanneksi ja Sirja Karru avasi voittoisan viestin sunnuntaina.

Vakka-Rastin Timo Helin suunnisti hienosti kolmanneksi kauden ensimmäisessä suurkilpailussa FinnSpringissä lauantaina. Kaikkiaan Sauvon Osmalahden vaativien kalliomäkien rinteillä kilpaili lähes 1800 osanottajaa.

H55-sarjassa oli mukana 59 ikämiestä. Viime vuonna Timo Helin voitti vastaavan kilpailun Askolassa kevätlumien keskellä. Nyt olosuhteet olivat hienot ja melkeinpä kesäiset niin, että kisafiilis nousi korkealle.

Helin jäi sarjakärjestä viitisen minuuttia ja kakkospaikastakin vähän alle neljä minuuttia. Kärkierosta lähes puolet syntyi harmillisesta virheestä kahdeksannella rastilla. Pieni kumpare ison kalliomäen takarinteessä, hakkuualueen reunassa, löytyi mutkittelun myötä vasta kolmannella yrittämällä.

Muiden Vakka-Rastin suunnistajien paras sijoitus oli Maija Verhan viides tila D75-sarjassa. Hyvän alun jälkeen yksi iso pummi sattui viitosrastille. Samassa ikäryhmässä pyhärantalainen Rasti-Lukkoa edustava Helena Mannervesi oli kolmas.

H65A-sarjassa VaRan Matti Salonen oli 15. tilalla ja H75-sarjassa Leo Koistinen 16. tilalla sekä D45A-sarjassa Tuulikki Karru myös 16. tilalla.

Laitilan Jyskeestä Jussi Elon kuudes tila H60A-sarjassa oli kova tulos. H50A-sarjassa Juha-Matti Suominen oli 23. tilalla. Seurasta oli nyt mukana neljä kilpailijaa.

Valiosarjoissa matkat olivat ihan kunnollisia ja miehet taivalsivat 15 kilometriä. Miesten kakkosvaliossa 64 osanottajan joukossa yli 12 kilsan matkalla Kalannin juniori Jussi Ankelo oli 15. tilalla.

Naisten pääsarjan 11 kilometrillä juoksi 44 huippua. Naisten sarjaan noussut Elsa Ankelo suunnisti seuransa MS Parman toiseksi parhaana 25. tilalle. Ero kärkeen venähti 22 minuutin suuruiseksi.

Veijo Viitanen