Tulevan ringettekauden suunnittelu on jo käynnissä

0
Ringettekausi tarjosi useita ilon aiheita pelaajille ja katsojille.

UJK:n ringettekausi on viittä vaille paketissa. Kausi on kokonaisuutena ollut onnistunut, sillä tavoitteet saavutettiin tai jopa ylitettiin monessa ikäluokassa. Harrastajamäärien lasku on monen muun seuratoiminnan tavoin iso haaste myös ringetessä.

– Tavoitteet kauteen lähdettäessä olivat kovat, ainakin naisten ja B-nuorten kohdalla. Naiset pelasivat hyvän ja tasaisen kauden ja nappasivat ykkössarjan hopeaa eikä kultakaan ollut kaukana. B-nuoret selvisi kahdeksan joukkueen SM-sarjaan, joka oli sekin etukäteistavoitteiden ylärajalla, kertoo ringettejaoksen puheenjohtaja Petri Suominen .

Nuoremmissakin sarjoissa menestys oli vähintään odotusten mukainen.

– D-nuorten joukkue oli tosi nuori, sillä kaikki mahtuvat samaan sarjaan vielä ensi kaudella. Heidän kautensa on sujunut myös ihan positiivisesti, ikä huomioiden. Ryhmä supistui talven aikana vähän pieneksi, mutta kausi saadaan kyllä kunnialla loppuun, viimeinen peli on sunnuntaina Tampereella.

F-ikäisissä UJK:lla oli kaksi joukkuetta, toinen osallistui enemmän pelanneiden sarjaan ja toinen vähemmän pelanneiden sarjaa. Sarjoissa ei sarjataulukkoa tehdä, mutta varsinkin enemmän pelanneet ovat pärjänneet hyvin.

F-ikäisten mukana on toiminut ringettekerho, jossa on ollut mukana vajaa kymmenen tyttöä. Kaiken kaikkiaan säännöllisiä ringeten harrastajia seurassa on hieman vajaa sata.

Sarjojen päättymisen jälkeen vedetään henkeä, sekä pelaajat että toimihenkilöt, mutta tulevan kauden suunnittelu on ollut taustalla jo jonkin aikaa menossa. Varsinkin vanhemmissa ikäluokissa tulevan kauden joukkueet selviävät vasta myöhemmin keväällä.

– Aikuistuvilla on tuleva opiskelu- tai työpaikka vielä osin hakusessa, naisten joukkueesta todennäköisesti joku lopettaa. Joillakin on vielä kesä- ja talvilaji ohjelmassa ja jossain vaiheessa niiden kesken tulee valinta eteen.

Omien joukkueiden kokoamisen lisäksi neuvotteluja onkin käyty yhteistyöstä erityisesti Laitilan Jyskeen kanssa. Esimerkiksi Jyskeellä ja UJK:lla oli menneellä kaudella molemmilla joukkue B-nuorissa, mutta ainakin UJK:n osalta ryhmä jäisi ensi talveksi tosi pieneksi, kun viisi pelaajaa ei ensi kaudella ole enää B-ikäisiä.

Mikään uusi asia yhteistyö Jyskeen kanssa ei ole, sillä sitä on aikaisempina vuosina eri ikäluokissa ollut, mutta ei tällä kaudella. Yksittäiset pelaajat ovat toki voineet hakea joukkuetta naapurikaupungin seurasta.

Naisten ja B- ja C-ikäisten osalta kilpasarjoihin pitää ilmoittautua pian sen jälkeen kun tulokset syksyn opiskelupaikoista ovat tulleet, nuorempien sarjojen osalta sarjatoimintaan osallistuvien joukkueiden pitää olla selvillä toukokuun loppuun mennessä.

Pelaajia siis kaivataan lisää, kuten myös toimihenkilöitä. Kun joukkueita ei ole paljon, on vielä pärjätty, mutta lisää tekijöitä otetaan mielellään vastaan kentän ulkopuolellekin.

– Esimerkiksi naisten joukkueella ja B-nuorilla on yhteisesti kolme valmentajaa, kaksi maalivahtivalmentajaa, huoltaja ja joukkueenjohtaja. Kaikilla on omat työnsä, monilla vuorotyö ja jos joukkueille sattui pelit samaan aikaan, niin tiukilla oltiin.

Lisäksi joukkueilla on oma rahastovastaava, jäähallin kahviota pyöritetään joukkueiden pelaajien vanhempien talkootyöllä ja kotiotteluissa tarvitaan erilaisia toimitsijoita, joten toimintaa on myös kaukalon ulkopuolella.

Jussi Arola