Turkulaisäänin eduskuntaan

0

Nämä eduskuntavaalit osoittivat jälleen kerran, kuinka vaikeaa täältä Vakka-Suomesta on nousta eduskuntaan. Yksi tämän ihmetempun kuitenkin teki: Milla Lahdenperä (kok.) Taivassalosta.

Lahdenperä sai vankan kannatuksen Vakka-Suomesta, 1 249 ääntä, mutta tämä äänimäärä yksin ei olisi vienyt häntä eduskuntaan asti. Lahdenperän valinnan ratkaisi sittenkin hänen tunnettavuutensa Turussa. Hän on tehnyt työuransa, lehtorina ja tutkijana, Turussa. Turkulaiset mökkiläiset tietävät hyvin myös Kustavintien varressa sijaitsevan Lahdenperän perheen kesäravintolan, Pollin Pihan. Myös aluevaltuusto on lisännyt hänen tunnettavuuttaan. Kun näihin yhdistyi tehokas vaalikampanja, lopputulos vei eduskuntaan. Lahdenperä sai Turusta 1 154 ääntä ja maakunnasta kaikkiaan 4 523 ääntä.

Näyttävää vaalikampanjaa Turussa tekivät myös Uudenkaupungin ehdokkaat Mauri Kontu (kesk.) ja Heli-Päivikki Laurén (sd.). Yksi vaalikampanja ei kuitenkaan vielä riitä tunnettavuuden rakentamiseen. Arkadianmäelle on noustava porras kerrallaan, ellei sitten ole jalkapallokentillä ansioitunut Timo Furuholm (vas.) tai mediapersoona Pauli Aalto-Setälä (kok.).

Vakkasuomalaiset ehdokkaat saivat kyllä hienosti tukea omalta alueeltaan. Mauri Kontu (kesk.) oli Uudenkaupungin ääniharava ja sai täältä 1 428 ääntä. Hän oli myös Laitilassa äänikunkku 696 äänellä. Heli-Päivikki Laurén nappasi Uudessakaupungissa toiseksi suurimman potin, 1 204 ääntä. Lahdenperän äänimäärät olivat täällä pienempiä, mutta sai hän Uudestakaupungista enemmän ääniä kuin esimerkiksi kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo. Laitilassa Orpo sai enemmän ääniä, mutta Lahdenperän äänipotti oli sielläkin hyvä.

Lahdenperän saappaat ovat olleet sen verran syvällä Vakka-Suomen mullassa, että vaikka eduskuntaan lähdetään päättämään koko maan asioista, hän puolustaa varmasti tämän alueen etua. Jo pelkästään se, että kansanedustaja tuntee Vakka-Suomen kolkat, on seudun etu.

Teija Uitto