Ukilaisen naisurheilun menestys jatkui – Korihaiden naiset murskavoitolla ykkösdivariin

0
Korihaiden naisjoukkue selvitti viikonlopun karsinnoissa paikkansa ensi kaudeksi ykkösdivariin.

Korihaiden naisten joukkue onnistui erinomaisesti viikonlopun karsinnoissa ja selvitti tiensä ensi kaudeksi valtakunnalliseen ykkösdivariin. Lauantain välierä oli hieman nihkeää peliä, mutta sunnuntain finaalissa kaikki onnistui ja karsintavoitto oli käytännössä selvä jo ottelun puolivälissä.

Lauantaina Korihait kohtasi espoolaisen Leppävaaran Pyrinnön. Ottelu oli tasainen ja vauhdikas, mutta virheiden sävyttämä. Kummallakin joukkueella yritystä riitti, mutta ajatus ei aina pysynyt vauhdissa mukana.

Myöskään heittopeli ei kummaltakaan sujunut ja syötöt karkasivat turhan usein vastustajalle tai ulos kentältä.

Johtopaikka vaihtuikin tiheään eikä kumpikaan saanut muutamaa pistettä isompaa eroa kolmen ensimmäisen jakson aikana.

Neljännellä peli lopulta kääntyi Korihaille. Puolustus tiivistyi entisestään ja LePy sai päätöskympillä aikaan vain neljä pistettä. Korihait osui hieman paremmin ja nappasi karsinnan finaalipaikan kuuden pisteen erolla numeroin 42–36.

Sunnuntain finaalissa Korihait kohtasi Forssan Alun naisjoukkueen Laumasielut. Joukkueet kohtasivat kakkosdivarissa kauden aikana kahdesti ja Laumasielut vei molemmat, mutta nyt osat vaihtuivat.

Korihaiden puolustus oli sunnuntaina yhtä hyvää kuin lauantaina, mutta hyökkäyspelissä oli iso muutos. Erityisesti heittopeli sujui kuin unelma ja varsinkin pelin alussa korisukkaa heiluttaneet kolmoset masensivat vastustajan.

Viidessä minuutissa Korihait johti 12–2 ja sama tahti jatkui koko avauspuolikkaan. Johto oli ottelun puolivälissä jo lähes 30 pistettä. Toisella puolikkaalla forssalaisetkin saivat hieman hyökkäyspelinsä sujumaan eikä ero enää kasvanut, mutta Korihaiden voitto ei ollut missään vaiheessa uhattuna. Yli 200 katsojaa taputti seisaaltaan, kun loppulukemiksi kirjattiin 66–42.

Hieman Korihaita helpotti forssalaisten loukkaantumishuolet, lauantaina joukkue joutui jo pelaamaan seitsemällä pelaajalla, mutta sunnuntaina pelikuntoisia oli enää kuusi.

Korihaiden joukkueessa pelasivat Iida Siivonen , Venla Aitta , Iida Korpijärvi , Emma Vänttinen , Tinja Elo , Ellen Wahlbäck , Iida Lalla , Ellen Blomqvist , Emilia Arnell ja Aada-Maria Arvonen , kapteenina oli Ellen Blomqvist. Valmennuskaksikon apuna loppukaudesta toimi Bojan Sarcevic .

– Ihan sanattomia ollaan, kerta kaikkiaan loistava suoritus pelaajilta. Lauantaina tuli virheitä ja varmaan tytöillä oli jännitystä, mutta tänään kaikki onnistui, hehkutti valmennuskaksikko Timo Korpijärvi ja Eero Siivonen ratkaisupelin jälkeen.

Sunnuntain peli olikin tasapainoinen onnistuminen sekä puolustus- että hyökkäyspäässä ja varsinkin alussa jäätävän hyvin toiminut kaukoheittopeli oli viimeinen niitti.

Tulos oli historiallinen, sillä koskaan ennen ei koripallossa paikallinen naisjoukkue ole näin korkealle yltänyt. Joukkueen jatkosuunnitelmilla on kiire, sillä ratkaisuja pitää tehdä parissa viikossa. Pelaajista puolet kirjoitti keväällä ja edessä on opiskelupaikan haku ja mahdollisesti muutto muualle.

Ykkösdivari tietää myös selvästi pidempiä pelimatkoja ja vaatii entistä enemmän sekä pelaajilta että taustajoukoilta.

Kevät on muutenkin paikallisessa naisurheilussa ollut menestyksekäs, UJK:n naiset pelasivat ringeten ykkösdivarin finaalissa häviten mestaruuden niukasti ja Nystarsin naiset taas selvittivät Korihaiden tavoin tiensä ensi kaudeksi ykkösdivariin.

Toivottavasti kaikki kolme seuraa pystyvät kokoamaan kilpailukykyisen joukkueen myös tulevalle talvikaudelle.

Jussi Arola