Ukilive 4 tarjosi paikallisia bändejä

0
Ukilive 4 starttasi käyntiin akustisella rock-duolla Chris & Laurell, joka esitti kolme Musen kappaletta.

Uudenkaupungin kulttuuripalvelujen järjestämä Kulttuurikeskus Crusellissa pidetty paikallisen musiikin ilta Ukilive järjestettiin viime lauantaina nyt jo neljännen kerran. Tällä kertaa pääosiin oli nostettu kuusi paikallista bändiä, jotka tarjosivat niin omaa tuotantoaan kuin cover- ja bilemeininkiäkin.

– Uudessakaupungissa on paljon hienoja ja erilaisia bändejä, joten nyt tarjosimme mahdollisuuden yhtyeille, perusteli illan juontanut kaupungin kulttuuripalvelujen vastaava Petri Hatakka .

– Katsotaan, mitä vuoden päästä keksitään, Hatakka jatkoi.

Lauantaina lavalle nousivat Chris & Laurell Acoustic Duo, Poppen Roll, Heikki Hakkarainen, Kärkö, Surfing Lucifers ja Dr. Doctor.

Noin kolmituntinen konserttitallenne on nähtävissä Uudenkaupungin YouTube-kanavalla parisen viikkoa, mikäli ei lauantaina tullut mennyksi paikanpäälle Crusell-saliin.

Salissa oli ehkä noin sata kuulijaa ja livestriimiä seurasi keskimäärin yli sata katsojaa.

Lauantai-illan avasi Chris & Laurell Acoustic Duo, joka tarjosi kolmen kappaleen verran itselleen tärkeän Musen tuotantoa, kuten Uprising.

Eero Laurell ja Chris-nimen taakse kätkeytyvä Kristian Heikkilä kertoivat, että aloituspaikka oli aivan sopiva, sillä heitä odottivat seuraavat bileet, missä oli myös tarkoitus musisoida.

Kaksikon saatua sali lämpenemään lavalle nousi covereita tarjonnut Poppen Roll, jolla on noin kahdeksan vuoden historia. Minna Kolomaisen laulaessa ja Jari Myöhäsen (rummut), Anssi Mäkisen (kitara) ja Jouni Suomisen (basso) säestäessä kansa kuuli suomirock-klassikoita Aknestikista Baddingiin ja Haloo Helsingistä Tommi Läntiseen.

Vielä ennen lyhyttä taukoa lavalle saapui oman määritelmänsä mukaan villasukkaprogea soittava Heikki Hakkarainen Jouni Korhosen johdolla. Noin kymmenen vuotta sitten startannut Heikki Hakkarainen on kokenut matkan varrella muutoksia.

Nyt kuusimiehinen kokoonpano tarjoili väelle uudempaa materiaalia muun muassa syksyllä ilmestyvältä kolmannelta pitkäsoitoltaan. Yhtye laittoi niin sanotusti haisemaan, eli lavalla riitti vauhtia ja meininkiä.

– Uusikaupunki on hieno musiikkikaupunki. Täältä löytyy hienoja soittajia, kehua retosteli Heikki Hakkaraisen keulakuva Jouni Korhonen.

Paussin jälkeen lavalta annettiin tulla niin sanotusti rankemmalla kädellä, kun nelimiehinen Kärkö (omaa sukua Lohkare), nuo oman määritelmänsä mukaan junttiprogen kuninkaat, paiskoi neljä omaa tykkibiisiä kehiin.

Laulaja-kitaristi Tommi Aaltonen , kitaristi Jani Pelkiö , basisti Santtu Systä ja rumpali Kimmo Jokila nostivat lämmöt astetta kuumemmaksi, jonka jälkeen energinen rankkaa rokkia nakannut Surfing Lucifers heitti vaan lisää vettä kiukaalle.

Jani Laakkonen , joka lainalautailevien paholaisten riveissä tunnetaan nimellä King Zabat, kertoi yhtyeen olleen ennen eräänlainen sivuprojekti, josta on vuosien myötä tullutkin se pääasia.

– Vuodesta 2018 olemme soittaneet triona, mutta joskus meitä oli kuusikin soittajaa, avasi King Zabat.

Tämän lausunnon jälkeen Zabat, rumpali Jabos Wolten ja basisti H.C. Gomer aloittivat viiden biisin vyörytyksen kappaleella Thing In A Head .

– Tässä on E-molli, D-duuri ja A-molli, valisti Zabat.

Neljäs Ukilive päättyi pitkän linjan bilebändi Dr. Doctorin versioihin niin kotimaisten kuin ulkolaistenkin biisien aarteistosta. Wellu , Kimmo , Alpo ja Kessi laittoivat myös niin sanotusti kroppaa peliin.

Varsinkin basisti Alpo oli liikkuvaista sorttia ja rytmiryhmän toinen puolisko, lyömäsoitintaiteilija Kessi, oli ilmeikäs ja hauska tapaus.

Wellu Rantala totesi Petri Hatakan haastattelussa, että ammoista Viides Vuodenaika -yhtyettä on turha odotella palaavaksi.

– Se on kuollut ja kuopattu aikoja sitten.

Kun ”Tohtorien” viimeiseksi soittama Haloo Helsingin Pulp Fiction oli saatu maaliin, poistui Crusell-salista silmin nähden tyytyväiseltä näyttänyttä väkeä keväiseen ulkoilmaan.

Ensi vuonna jotain muuta!

Ari Anteroinen