Uusikaupunki on mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa

0
Yhdessä suomalaisten kanssa roskia keräävät Ylen tutut kasvot: toimittajat Inka Henelius, Olli Haapakangas ja Mikko “Peltsi” Peltola sekä meteorologit Kerttu Kotakorpi ja Anniina Valtonen. Kuva: Johanna Kannasmaa / Yle

Ylen lanseeraama kampanja haastaa siivoamaan roskia luonnosta. Kaksi kuukautta kestävissä siivoustalkoissa on mukana 147 kuntaa tai kaupunkia ja mukana on myös Uusikaupunki.

Kampanja starttaa suorassa lähetyksessä torstaina 13.4. klo 20 Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa. Kampanjan päätöslähetys on Yle TV1:ssä 14.6. klo 20.00.

Yhdessä suomalaisten kanssa roskia keräävät Ylen tutut kasvot, toimittajat Inka Henelius , Olli Haapakangas ja Mikko “Peltsi” Peltola sekä meteorologit Kerttu Kotakorpi ja Anniina Valtonen .

Uudessakaupungissa roskapihtejä on mahdollista lainata kirjaston toimipisteistä.

Jos suunnittelee omaa tempausta esimerkiksi yhdistyksen, taloyhtiön tai muun porukan kanssa, voi kaupungilta lainata talkoopakettia sisältäen muun muassa roskapihtejä ja roskapusseja.

Mukaan Miljoonan roskapussin -tempaukseen on lähtenyt ryhmä Novidan kestävän kehityksen edistämisen valinnaiskurssin opiskelijoita. Opiskelijoiden tehtävänä on laatia roska-analyysi luontoon heitetyistä roskista ja raportoida löydöksistä. Kohteeksi on valikoitunut koulun läheiset alueet.

Ekotekoagentti-hanke on mukana innostamassa Laitilan ja Uudenkaupungin kaupunkeja ottamaan osaa Miljoona roskapussia -kampanjaan. Lisämotivaatiota antamaan Ekotekoagentti onkin antanut kaupungeille oman paikallishaasteensa: kumpi kaupunki kerää enemmän roskapusseja kampanja-aikana.

Sosiaalisessa mediassa kannustetaan käyttämään tunnuksia #miljoonaroskapussia #uusikaupunki.

Näin osallistutMiljoona roskapussia -kampanjaan


Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi.

Lähde ulos – yksin tai porukalla.

Huomioi ympäristö ja muut liikkujat, voit käyttää myös värikkäitä vaatteita

Kerää roskia ympäristöstä.

Varothan teräviä esineitä, rikkinäisiä laseja, piikkejä tai ruiskuja. Älä laita pistäviä tai viiltäviä jätteitä muovipussiin muun roskan joukkoon. Terävät roskat voi tiputtaa esimerkiksi suljettavaan pulloon tai kanisteriin.

Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi.

Sulje roskapussin suu aina huolella.

Kerätyt roskapussit merkitään Ylen laskuriin Uudenkaupungin kaupungin kohdalle.

Haasta ystäväsi mukaan.