Vaalien jälkipyykkiä

0

Aivan viime metreille asti jännittävänä säilyneet vaalit ovat nyt takana. Lopputulos oli hyvin tasainen, kolmen suurimman puolueen kannatus mahtuu alle prosentin sisään. Nokkimisjärjestys kuitenkin selvisi ja vaikka se ei kaikkia miellytä – ei meitäkään – niin Virolaisen Jussia lainaten ”kansa on puhunut, pulinat pois”, eli tähän tässä on tyytyminen.

Vakka-Suomesta oli ehdolla useampi kandidaatti, joista yksi onnistui pääsemään läpi. Vilpittömät onnittelut hänelle siitä. Juuri tällä hetkellä aluettamme varjostaa monia synkkiä pilviä ja toisaalta on nähtävissä selkeitä mahdollisuuksia, joihin tulee tarttua. Siksi alueen ehdokkaan läpipääseminen, olipa puolue mikä tahansa, on suuriarvoinen asia. Tätä ajatusta ei kuitenkaan Uudenkaupungin suurin sosialidemokraattinen puolueosasto halunnut jakaa. Miksi, sitä on saman puolueen muissa osastoissa ollut vaikea ymmärtää.

On suuri mysteeri, mistä kaikki nurja mieli on saanut aikanaan alkunsa. Varmuudella sitä tuskin kukaan enää muistaa. Oliko alkusysäys se, kun joku laittoi takkinsa väärään naulaan tai peräti etuili kahvijonossa? Varmaan osastojen välinen keskinäinen kissanhännänveto on kirvoittanut toisissa puolueissa monet makeat naurut.

Näissä vaaleissa Ukin demarien puolueosastojen välinen skisma saavutti uudet sfäärit. Entinen uusikaupunkilainen ehdokas, jota Kiltakin oli aikoinaan tukemassa sekä merkittävällä työpanoksella että myös rahallisesti, ei kokenut minkäänlaista tarvetta vastavuoroisuuteen. Päinvastoin ei riittänyt, että kyseinen henkilö olisi jäänyt passiiviseksi, vaan hän tuki aktiivisesti ja näkyvästi turkulaista ehdokasta, jonka ensisijaiset intressit tuskin liittyvät Vakka-Suomen kehittämiseen.

Vielä suuremman kuprun teki saman osaston entinen ääniharava, joka asettui julkisesti kannattamaan toisen puolueen ehdokasta. Onkohan tämänkaltainen toiminta mahdollista missään muussa suomalaisessa puolueessa tai puolueosastossa? On hyvin mahdollista, että tällä tempulla demarit menettivät neljännen eduskuntapaikkansa Varsinais-Suomessa.

Onneksi naapuriosastolta löytyi paljon niitäkin, jotka halusivat tehdä vilpitöntä työtä oman uusikaupunkilaisen ehdokkaan läpisaamiseksi. Suuret kiitokset heidän osoittamastaan rohkeudesta vaikeassa tilanteessa.

Uudenkaupungin

sos.dem. Kilta

Eduskuntavaalitiimi

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän