VSP käynnistää muutosneuvottelut asiakaspalveluliiketoiminnassaan

0
Vakka-Suomen Puhelin on aloittanut toimintansa jo vuonna 1896.

VSP (Vakka-Suomen Puhelin) käynnistää muutosneuvottelut asiakaspalveluliiketoiminnassaan. Yhtiö työllistää kyseisellä liiketoiminta-alueella lähes 350 työntekijää ja liiketoiminnan henkilöstöä on Porissa, Porvoossa, Turussa ja Uudessakaupungissa.

Yhtiö harkitsee toimenpiteitä, jotka voivat johtaa enintään 90 päivää kestäviin lomautuksiin ja alle kymmenen työntekijän irtisanomiseen tuotannollisin ja taloudellisin perustein. Muutosneuvottelun piirissä on liiketoiminnan koko henkilöstö.

Käynnistyneen muutosneuvottelun taustalla on tarve sopeuttaa yhtiön asiakaspalveluliiketoiminnan palkkakustannusrakennetta vastaamaan yhtiön laatimia ennusteita laskutusvolyymin ja liikevaihdon kehittymisestä tänä vuonna.

– Kotitalouksien ja monien yritystenkin erittäin haastava taloustilanne on heijastunut negatiivisesti joidenkin palvelujen laskutusvolyymiin koko alkuvuoden ajan. Uskomme tämän olevan luonteeltaan kuitenkin tilapäistä ja siksi harkitsemme pääosin lomautuksia, taustoittaa toimitusjohtaja Matti Nurmi .

Sopeuttamistarpeen taustalla on osin kysynnän pitkäaikaistakin heikentymistä, jonka vuoksi yhtiö harkitsee myös irtisanomisia.

– Asiakkuutemme ovat tyypillisesti erittäin pitkäaikaisia, mutta menetyksiäkin asiakaskentällä ajoittain toki tapahtuu. Olemme olleet hyvän uusmyynnin ja sopimuslaajennusten myötä vuosikausia tässä liiketoiminnassa liikevaihdon osalta kasvu-uralla, mutta tällä hetkellä myös uusmyynti on normaalia selvästi heikompaa, joten arvioimme liiketoiminnan liikevaihdon nyt jopa hieman laskevan.