Yara palkittiin hyvästä yhteistyöstä Novidan kanssa

0
Yaralle myönnetyn diplomin vastaanottivat Yaran puolesta Juhana Kivineva, Hannu Helle, Raili Helle ja Heikki Lehto. Novidan puolelta diplomin tulivat luovuttamaan Juha Jokinen, Mari Laihonen, Suvi Laurikkala ja Aleksi Lehikoinen.

Varsinais-Suomen ammatillisissa oppilaitoksissa vietettiin viime viikolla Työelämässä oppimisen päivää. Päivän tarkoitus on muistaa ja palkita työssäoppimispaikkoja hyvästä yhteistyöstä.

Tämän vuoden teemana oli työturvallisuus, joka korostuu työpaikalla tapahtuvassa oppimisessa. Työnantaja vastaa sekä koulutus- että oppisopimusopiskelijan työturvallisuudesta, ja varsinkin nuoren opiskelijan osalta työturvallisuusasioiden läpikäynti on todella tärkeää.

Ammattioppilaitos Novidan Uudenkaupungin toimipaikka palkitsi pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa Yaran Uudenkaupungin tehtaat.

– Yara Suomi Oy:ssa turvallisuus on ykkösasia, joka luo perustan kaikelle muulle. Me uskomme, että kaikki tapaturmat ovat ehkäistävissä. Haluamme, että kaikki täällä työskentelevät, ovat he sitten yaralaisia tai urakoitsijoitamme, pääsevät terveinä kotiin työvuoronsa jälkeen. Turvallinen toiminta on myös vahvasti sidoksissa luotettavuuteen ja kääntäen, kun asiat tapahtuvat suunnitelmallisesti ja hallitusti, tapaturmienkin määrä vähenee, kommentoi tehtaanjohtaja Teija Kankaanpää.

Novidan apulaisrehtori Juha Jokinen kehui yaralaisten asennetta .

– Täällä työturvallisuus on kaikille tärkeä asia ja voimmekin oppilaitoksena lähettää opiskelijamme tänne turvallisin mielin. Lisäksi ilmapiiri on Yaralla hyvin opiskelijamyönteinen ja tänne tullaan mielellään työssäoppimisjaksoille, kiitteli Jokinen.

Monelle opiskelijalle työssäoppimisjakso on ollut polku Yaralle kesätöihin, joiden kohdalla myös väylä vakituiseen työpaikkaan.

– Tulevana kesänä palkkaamme kesätöihin 30 opiskelijaa. Heistä puolet tulee ammattikorkeakoulusta ja puolet ammattioppilaitoksesta, kertoi Yaran HR-asiantuntija Raili Heikkilä.

Yaralla työskentelevien taholta ammattioppilaitoksesta tulevat opiskelijat saavat kiitosta erityisesti työturvallisuusasioiden sisäistämisestä. Työturvallisuuteen liittyvät asiat ovat opiskelijoilla hyvin hallussa jo ennen työpaikalle tuloa.