Ylijäämäruoanjakelu alkaa Hakametsän koululla– Toukokuun kokeilupäivinä tiistai, keskiviikko ja torstai

0
Toukokuussa Hakametsän koululla jaetaan ylijäämäruokaa tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin. Miika Norro/SPR

Koulujen ylijäämäruoan jakelua kokeillaan seuraavaksi Hakametsän koululla. Ruokaa jaetaan toukokuun ajan tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin, paitsi helatorstaina, joka on pyhäpäivä.

Ensimmäinen Hakametsän ruoanjakopäivä on tiistai 2. toukokuuta. Ruokaa jaetaan Hakametsän koululla noin kello 12.20 alkaen. Ruokajakoa tehdään koulun Tammitien puoleisella ovella eli koulurakennuksen punatiilisen ja keltaisen osan välisessä katoksessa. Autolla saapuessa auto on jätettävä Tammitien varteen parkkialueelle.

Ruoka jaetaan hakijoiden omiin astioihin. Astioita voi ottaa mukaansa useampia, jos haluaa esimerkiksi perunat, kastikkeen ja salaatin eri astioihin. Ruoka on koululaisilta ylijäänyttä, joten jaettavan ruoan määrä vaihtelee päivittäin.

SPR:n Uudenkaupungin osaston vapaaehtoiset ovat jakaneet koulujen ylijäämäruokaa yhtenäiskoululla viime syksystä lähtien. Ruoanjakelu käynnistyi tänä keväänä myös Kalannin koululla.

– Punaisen Ristin vapaaehtoiset ovat toivoneet, että saisimme uusia paikkoja, mistä voisimme jakaa ruokaa. Vuorot yhtenäiskoululla ovat olleet todella suosittuja. Toiveena on kuitenkin, että saamme myös uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaan. Etenkin Hakametsän alueelta olisi helppo tulla mukaan lyhyen matkan vuoksi. Tarkoituksena on, että kuka vaan voi tulla jakamaan tai hakemaan ruokaa, summaa SPR:n projektityöntekijä Miika Norro .

Norro korostaa, että ruokajakelussa yhdistyy monta hyvää asiaa: ekologisuus, yhteisöllisyys ja taloudellisuus.

– On ekologisesti ja taloudellisesti järkevää hyödyntää paljon resursseja tuotannossa, kuljetuksessa ja valmistuksessa vaatinut ruoka ruokana, eikä biojätteenä, Norro lisää.

Hän korostaa, että ensisijaisesti ruokajakelu onkin ekoteko. Sen lisäksi ruokajakelu on sosiaalisesti tärkeä kohtaamispaikka.