Äiti

0

Nelikirjaiminen sana, mutta ensimmäinen ja tärkein kaikille ihmisille on äiti. Kerran äitini oli sanonut, ettei maailmassa ole ketään, jonka rakkaus olisi sama kuin äidin. Silloin olen sanonut, joo joo kyllä äiti ja pidin sitä hauskana.

En tarkoita, että en kunnioittanut äitiäni, mutta se vain on ollut vähän joo joo -juttu, eli teini-ikäisen mieli. En tajunnut, että äiti on uhrannut monia asioita synnyttääkseen minut, saadakseen minut kasvamaan, opettaakseen minulle moraalini ja paljon muuta.

Nyt itse olen äiti. 14.1.2023 synnytin pienen vauvani. Nyt oikeasti tiedän, mitä äiti tarkoittaa.

Melkein yhdeksän kuukautta joku pieni kasvoi sisälläni ja nyt hän on minun kädessäni. Tuntuu erittäin ihanalta. Tämä yhdeksän kuukautta meni kuin sekunnissa, joka päivä minulla oli hyvää mieltä, että kohta tulee minun oma aarteeni.

Vaikka välillä oli vaikeuksiakin, esimerkiksi en pystynyt nukkumaan hyvin enkä kävelemään. Joskus olin melkein koko yön hereillä. Söin mielelläni vain ruokaa. Ruokahalu nousi korkeimmalle. Paino oli noussut hirveästi.

Välillä tuntui, että minun kehoni näyttää rumalta, mutta toisaalta mietin, että en voi tuntea näin koska en ole enää yksin, joku on sisälläni, joka on täysin riippuvainen minusta.

Olla hoikka ja hyväkuntoinen on erittäin tärkeää erityisesti naisille ja totta kai minullekin. Mutta silloin en ollut huolissani. Ymmärsin, että minun vauvani on tärkein, kaikki muut olivat vain sanoja.

Synnytyksen jälkeen kätilö antoi vauvani minulle ensimmäistä kertaa rinnalleni ja olin sanaton, miten voin sanoa, miltä tuntui silloin. Kyyneleet olivat silmissäni ja hymy naamallani. Synnytyskipu meni muualle, kun sain hänet rinnalle. Sain hänet maailmaan.

Tulin kotiin ja elämä oli nyt erilaisia. Minulla on pieni vauva, kenen koko maailma tällä hetkellä on vain minä.

Kyllä, elämä on muuttunut, mutta tykkään tästä muutoksesta. Yöt eivät ole enää yhtä rauhallisia kuin ennen, mutta tykkään tästä itkusta. Päivä ei ole enää vapaa, mutta tykkään olla kiireisenä. Minulla ei ole oma aikaa, mutta tykkään olla koko ajan hänen kanssaan.

Joskus syön myöhään, käyn vessassa myöhään, pesen hampaita myöhään, koska olen äiti.

Rakastan sinua paljon minun äitini.

Pooja Shah

kirjoittaja on

muuttanut

Uuteenkaupunkiin

Nepalista

ja opiskellut

suomen kieltä