Asukasbudjetoinnin äänestys alkaa perjantaina

0
Nähtäväksi jää,saako esimerkiksi tämä Lokalahden kirkonkylässä oleva leikkipuisto- ja kuntoilualue uuden ilmeen asukasbudjetoinnin kautta.

Helmikuussa alkanut asukasbudjetointi on edennyt toiseksi viimeiseen vaiheeseensa eli äänestysvaiheeseen. Äänestyksessä ovat Kalannin, Lokalahden ja Maalaiskunnan ehdotukset.

Pyhämaassa ideoiden työstövaiheessa huomattiin, että äänestykselle ei ole tarvetta, vaan budjetti jaetaan kolmen kohteen kesken.

Ehdotuksia työstettiin asukkaiden kanssa kevään ajan ja aivan kaikki ideat eivät edenneet äänestykseen. Syy ideoiden poisjääntiin oli useimmin budjetissa tai aikataulussa. Lisäksi idea saattoi olla jo etenemässä toista kautta tai ehtinyt jo valmistua, kuten Kalantiin toivottu ulkopelipaikka koripalloiluun. Osa ehdotuksista sisältää osia monista ideoista.

Kalannissa äänestykseen ovat tulossa kuntoportaat, laavu ja helppokulkuinen luontoreitti, koirapuisto, keinut Halikontien matonpesupaikalle, avoin olkkari, taidepuhelinkoppi sekä Haimion uimarannan kohentaminen.

Lokalahdella äänestetään keskustan puiston kohennuksesta, lasten luontopolusta, luontopolun kohentamisesta, kuntoiluvälineistä pururadalle, nuorten olkkarista sekä uudesta vessasta Eräistenkariin.

Maalaiskunnassa ehdokkaina ovat jääkiekkokaukalon laidat Haapaniemen kentälle, Lasamäen pulkkamäen kunnostus ja grillipaikan tekeminen, Vohdensaaren kylän historiasta kertovat opasteet, melontareittien kartoitus, juoksukilpailu ja Karhuluodon uimarannan kunnostusta.

Pyhämaassa ei äänestetä vaan rahoitus jakautuu Vintrin ja Raulion uimarantojen kohentamiseen sekä lapsiperheiden huomioimiseen. Koulun alueella uusitaan grilli ja rakennetaan puukatos, reittiä pulkkamäkeen parannetaan ja lisäksi järjestetään leffailtoja sekä kesäinen lasten purjehduspäivä.

Jokainen voi äänestää kerran jokaisella alueella. Jokaisella alueella voi äänestää yhtä tai useampaa kohdetta kuitenkin niin, että maksimisumma eli Kalannissa 20 000 euroa ja muissa 15 000 euroa ei ylity. Toteutukseen valikoituu joka alueelta eniten ääniä saanut kohde ja sen jälkeen niin monta ehdotusta kuin budjettiin mahtuu.

Ehdotukset ja äänestysohjeet löydät perjantaista 2.6. alkaen: uki.fi/omauki

Paperiäänestys

Paperiäänestys on mahdollista seuraavissa pisteissä pe 2.6. alkaen, niiden aukiolojen mukaan:

Palvelupiste Passari, Rauhankatu 10

Uudenkaupungin uimahalli, Koulupolku 5

Uudenkaupungin pääkirjasto, Alinenkatu 36

Kalannin kirjasto, Pankkitie 2

Kalannin K-market, Pankkitie 2

RunOil – Kalanti Seo, Vakkatie 1

Lokalahden K-market, Varanpääntie 10

Pyhämaan kyläkauppa, Pyhämaanraitti 34

Kirjastoauto, reitin mukaan

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän