Crusell-viikon mestarikurssit täyttyivät ilmoittautuneista

0
Mor Bironin fagotin mestarikurssille olisi ollut halukkaita enemmän kuin voitiin ottaa.

Osana Crusell-viikkoa järjestettävät puupuhallinten mestarikurssit täyttyivät ilmoittautujista, ja Crusell-viikko ylitti oppilasmäärälle asetetut tavoitteet. Mestarikurssien ilmoittautuminen päättyi 30.4.

Mor Bironin fagotin mestarikurssille, Christina Fassbenderin huilun mestarikurssille sekä Francois Bendan klarinetin mestarikurssille ilmoittautui kullekin kaksinkertainen määrä opiskelijoita kurssipaikkoihin nähden.

– Olemme ilahtuneita siitä, että sana tasokkaista mestarikursseistamme on kiirinyt ja saanut suomalaiset ja kansainväliset ammattiopiskelijat liikkeelle kohti Uuttakaupunkia, kertoo Crusell-viikon toiminnanjohtaja Elina Aho-Kuusama .

– Saamme vuosittain Crusell-viikolle opettamaan kansainvälisesti todella kysyttyjä opettajia, ja uuden soittajapolven kouluttaminen on tärkeä ja perinteinen osa Crusell-viikon kokonaisuutta.

Mestarikursseille valituille tiedotetaan valinnasta toukokuun loppuun mennessä. Juri Vallentinin oboen mestarikurssille on vielä muutama paikka jäljellä ja ilmoittautumisaikaa on jatkettu toukokuun loppuun.

Mestarikurssien ohella Crusell-viikolla kuullaan monipuolinen kattaus teemallisia kamarikonsertteja sekä jazzilta, lastenkonsertti, luentoja ja ilmaistapahtumia. Viikon otsikkona on Unelmia huomisesta, ja konserteissa soivat luonnon ja unelmoinnin sävelet.

Luonnonsuojelu on vahvasti mukana ja näkyy mm. yhteistyönä Ilmastopaneelin ja WWF Suomen kanssa. Crusell-viikko lahjoittaa jokaisesta myydystä lipusta euron Itämeren suojeluun. Yle radioi viikon pääkonsertit.

Crusell-viikko järjestetään Uudessakaupungissa 22.7.–29.7.