Ehdotus: Ugin ja Vehmaan kuntien eläinlääkintähuollon toimipisteet kiinni

0
Uudenkaupungin ympäristöterveydenhuollon seutuyksikön toimipisteverkkoa suunnitellaan pienennettäväksi. Jos ehdotus menee jäsenkunnissa läpi, niin kunnallista eläinlääkintähuoltoa saisi jatkossa Mynämäestä ja Laitilasta.

Uusikaupunki ehdottaa muille ympäristöterveydenhuollon seutuyksikön jäsenkunnille, että Vehmaan ja Uudenkaupungin eläinlääkintähuollon toimipisteet suljettaisiin. Tämä tarkoittaisi sitä, että kunnallista pieneläinvastaanottotoimintaa jatkettaisiin vain Laitilan ja Mynämäen vastaanotoilla.

Päätösehdotuksen teki tällä viikolla kokoontunut Uudenkaupungin ympäristöterveydenhuollon lautakunta ja ehdotus lähtee nyt lausuttavaksi muille jäsenkunnille.

Tällä hetkellä Uudenkaupungin ympäristöterveydenhuollon seutuyksiköillä on käytössään toimipisteet Kalannissa, Mynämäellä, Laitilassa, Uudessakaupungissa ja Vehmaalla. Kalannissa on terveystarkastajien, valvontaeläinlääkärin ja ympäristöterveydenhuollon johtajan työhuoneet sekä yhteinen kokoustila.

Mynämäellä on yhteinen toimipiste neljälle eläinlääkärille ja terveysvalvonnalle. Lisäksi kyseinen lääkärivastaanotto on paremmin varusteltu kuin muut alueen vastaanotot.

Lakisääteisen palvelutason säilyttämiseen alueella riittäisi yksi kunnallinen pieneläinvastaanotto, ja sivuvastaanotot ovat lakisääteisen palvelutason ylittävää palvelua. Tähän asti Mynämäen pieneläinvastaanotto on toiminut lakisääteisen tason täyttävänä yhteisvastaanottona.

Laitila on ilmoittanut, että se haluaa säilyttää kunnaneläinlääkärin pieneläinvastaanoton Laitilassa. Uudenkaupungin vastaanotolla ei ole ollut juurikaan kysyntää ja ympäristöterveydenhuollon johtaja Kaisa Nivola arvelee tämän johtuvan siitä, että kaupungissa on kaksi yksityistä pieneläinvastaanottoa.

Vehmaan pieneläinvastaanotolla ei ole käynyt asiakkaita liki vuoteen, mutta Vehmassalon kunnat ovat aiemmin ilmoittaneet, ettei vastaanottoa haluta sulkea.

Nivola esittikin, että Vehmaan ja Uudenkaupungin vastaanotot olisi järkevää sulkea lähes olemattoman vastaanoton vuoksi. Silloin Mynämäki toimisi pääasiallisena vastaanottona. Ympäristöterveydenhuollon lautakunta päätyi yksimielisesti esittämään tätä muille alueen kunnille.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän