Eläkeläisten juhlassa riitti väkeä – Liki 200 ihmistä juhlisti yhdistyksen merkkipäivää

0
Paikalla oli runsaasti yleisöä.

Uudenkaupungin Eläkeläiset ry juhlistaa tänä vuonna 60-vuotista taivaltaan. Vaikka varsinainen merkkipäivä on edessä vasta joulukuussa, vietettiin liki eläkeikäisen yhdistyksen juhlapäivää jo torstaina 11.5.

– Yhdistyksen perustava kokous pidettiin sunnuntaina 1.12.1963 Uudenkaupungin Työväentalolla. Osallistujia oli 75 henkilöä, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Raija Alanko .

Toissa viikolla niin ikään Työväentalolla järjestettyä juhlaa saapui seuraamaan jopa 190 ihmistä, kuntalaisia ja eri sidosryhmien jäseniä.

– Juhlat onnistuivat yli odotusten. Juhlijoita oli jäsenten ja kaupunkilaisten lisäksi edustajia vanhusneuvostosta, paikallisista eläkeläisyhdistyksistä, kaupungin liikuntapalveluista, Sakunkulmasta sekä varsinaissuomalaisista ja satakuntalaisista eläkeläisyhdistyksistä, Alanko toteaa.

Tapahtuma alkoi juhlamarssilla, jonka jälkeen Uudenkaupungin eläkeläiset ry:n puheenjohtaja Raija Alanko piti tervetuliaispuheen.

Eläkeläiset ry:n puheenjohtaja Matti Huutola piti juhlapuheen. Juhlia puolestaan juonsi laitilalainen Seppo Helenius . Puheiden lisäksi juhlissa oli muutakin ohjelmaa, kuten laulua, soittoa ja ansiomerkkien jakoa.

– Tunnelma oli tosi iloinen ja vapautunut.  Kaikki tuntuivat viihtyvän ja kiitoksia on tullut roppakaupalla. Yleisömäärä oli myös iloinen yllätys, Alanko toteaa tyytyväisenä.

Yhdistyksen jäsenmäärä on monen muun yhdistyksen tavoin vähenemään päin, mutta Alanko käy kohti tulevaa luottavaisin mielin. Erilaisten yhteisöllisten tapahtumien järjestäminen on eläkeläisyhdistykselle tärkeää. Yhdistys järjestää erilaisia kerhoja ja retkiä, esimerkiksi lautapeli-iltoja, keilaamista, lauluryhmiä ja kesäisin grillaamista. Uudenkaupungin eläkeläiset ry toimii tiiviissä yhteistyössä muiden eläkeläisjärjestöjen kanssa, esimerkiksi vapaaehtoistyön saralla.

– Itse koen monipuolisen toimintamme yhdistyksessä erittäin tärkeäksi ja merkitykselliseksi. Jos saamme edes yhden henkilön neljän seinän sisältä osallistumaan tapahtumiin, toiminnan tärkeä tavoite on saavutettu, hän toteaa.

Patrick Paldanius

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän