Hieno kesä edessä

0

Takana on upea viikonloppu: aurinkoinen sää ja Minifarmi & Kukkamessut. Paremmin kesä ei voisi alkaa, ja tätä on luvassa lisää.

Jo parin viikon päästä Uudenkaupungin Yrittäjät järjestävät iloisen koko perheen tapahtuman, Merefestin. Kaupungin keskustassa päästään nauttimaan markkinoista, musiikista, katutaiteesta, tansseista ja ihailemaan puupaatteja, pappa-Tuntureita ja moottoripyöriä. Samana viikonloppuna keskustassa juostaan ja kävellään Kesäkuun kutonen.

Uudenkaupungin kesään kuuluvat tietenkin myös Karjurock ja Crusell-viikko, jotka tuovat hyvin monipuolisen kattauksen musiikkia kesäämme. Moni odottaa jo Lyhtyjen yötä. Se kruunaa keskikesän, kun väki pakkaantuu yhdessä piknikille nauttimaan hämärtyvästä kesäillasta ja musiikista. Se on yhteinen olohuonehetkemme.

Tämän kesän yksi kohokohdista on Rauhan Symposium. Tällä kertaa tapahtuman rauhan teema on Ukrainan tilanteen vuoksi erityisen merkittävä. Pääsemme kuulemaan esimerkiksi Naton Tallinnassa sijaitsevan kyberpuolustuksen osaamiskeskuksen johtaja Mart Noormaa, eli tapahtumasta tulee ajankohtaisuudessaan hyvin kiinnostava.

Kesään kuuluu kuitenkin myös kepeys. Sitä meille tuovat kesäteatterit. Lentävässä Lokissa nähdään Liian paksu perhoseksi ja Pyhämaan suviteatteri esittää hulvatonta farssia Puhtaana käteen.

Uudessakaupungissa on kesällä tapahtumia lähes joka päivä. Ravintoloissa soi useina iltoina musiikki ja Myllymäellä sekä Tupsulan tienoilla kuullaan ääniteoksia. Santtioranta kutsuu väkeä Varhaisperunakarnevaaleille, lasten leikkipäiviin ja musiikkitapahtumiin. Pakkahuoneella järjestetään iltatorien lisäksi muun muassa Mansikkakarnevaalit ja Puupaatei Pakkahuoneel.

Elokuun lopussa katetaan pöydät Rauhanpuistoon ja syödään illallista taivaan alla. Kesän huipennus on tietenkin venetsialaiset.

Uudenkaupungin kesästä tulee jälleen kerran niin mukava, että tuskin täältä malttaa lähteä mihinkään.

Teija Uitto